Haberler

Müezzinoğlu: ''Çatı aday, çatı adayı kim planladı" -

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "CHP'nin parti meclisi, genel başkan yardımcıları, açıklandığı gün Ekmeleddin Muhammed İhsanoğlu'nun adını yüzde 80'i bilmiyordu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "CHP'nin parti meclisi, genel başkan yardımcıları, açıklandığı gün Ekmeleddin Muhammed İhsanoğlu'nun adını yüzde 80'i bilmiyordu. Böyle bir milli irade, demokrasi olabilir mi? Çatı aday, çatı adayı kim planladı" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çatı cumhurbaşkanı adayı çıkaran partilerin AK Parti'ye geçmişte laikliğe karşı suç işlediğine ilişkin suçlamada bulunduğunu söyledi.

Laikliğe karşı suçlama yapan partilerin çatı cumhurbaşkanı adayına bakması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Dün söyledikleri neydi, bugün yaptıkları ne. Hani biz laikliğe karşı odaktık. O gün siz samimiyetle laikliğe karşı odak olduğunuza inanıyorsanız, bugün siz laikliğe karşı odağın ta merkezindesiniz. Bu kadar tutarsız, bu kadar milli iradeye saygısız, bu kadar sandığın hak ve hukukuna değer vermeyen bir anlayışla bu günlere gelindi" diye konuştu.

Yıllarca milli iradenin yönetimini saf dışı bırakan temsilcilerin milleti yönettiğini aktaran Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Daha önce ocak ayında söylemiştim. Sanki milletin huzuruna masanın üzerine saksı koyar gibi sayın Ahmet Necdet Sezer'i koydular. Ahmet Necdet Sezer'i bu ülkede siyasi partilerin üst yönetimleri, genel başkan ve genel başkan yardımcıları tamamı tanımıyordu. Ama bir yerden talimat geldi. Bir yerlerden arka planın suflesi yapıldı. Ve tespih tanesi gibi dizildiler, bizim adayımız Ahmet Necdet Sezer dediler. Burada milli irade nerede? Milletin hak ve hukuku nerede? 7 yıl boyunca millet hangi dinamiklerde sayın Ahmet Necdet Sezer'i gördü? Soru işareti. Şimdi halk seçecek dedik, cumhur reisini kendi seçecek."

-"Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nu kimse tanımıyor"

MHP ve CHP'nin çatı cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nu kimsenin tanımadığını savunan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sanki milletin aklı yok. 'Aklı var' diye kabul etseler bunlar yapabilmeleri mümkün değil. 'Bidon kafalı' diyorlar ya, sanki milleti bidon kafalı olarak mı görüyorlar? Anlamakta gerçekten zorlanıyorum. CHP'nin parti meclisi, genel başkan yardımcıları, açıklandığı gün Ekmeleddin Muhammed İhsanoğlu'nun adını yüzde 80'i bilmiyordu. Böyle bir milli irade, demokrasi olabilir mi? Çatı aday, çatı adayı kim planladı. Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli dışında, ki onların da bildiğini zannetmiyorum. Çatı adayını planlayan kim? O güç kim? CHP'liler, MHP'liler, partinin üst yönetimlerine şu soruyu sorsunlar; Ekmeleddin İhsanoğlu'nu planlayan güç, irade kim? Milli iradeyse bizim partimizin genel başkanı dahil, hiç birinin bilmediği biri nasıl milli irade adına cumhurun reisi makamına götürülebilir. Onlara bir görev düştü. Biz size paraşütle bir aday gönderiyoruz. O adayı bilip bilmemenizin önemi yok. Çatınızdan bir aralık açacaksınız, onu oradan içeri alacaksınız. Size düşen görev bu dediler. Bunlarda bu görevi yerine getirdiler. Böyle bir milli irade olmaz. Böyle halktan yana siyasi parti olmaz."

-"Bu milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İhsanoğlu için 'Halk tanıdıkça sevecek' dediğini aktaran Müezzinoğlu, "Ya evimize sevgili mi alacağız? 71 yaşına kadar bu milletin yüzde 99.5'inin tanımadığı bir insanı, 'tanıdıkça seveceksiniz' diye siyasi bir anlayış olabilir mi? 71 yaşına kadar bu insanı bu ülkede Edirne'de 3 kişi tanımıyorsa, Kırklareli'nde, Tekirdağ'da 5 kişi tanımıyorsa, CHP, MHP, diğerlerini saymıyorum zaten onları hep garnitür olsun diye getiriyorlar, tanımıyorsa benim ne zorum var da tanıdıkça seveyim" şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' sözlerini tepki göstererek, şunları aktardı:

"Hiç utanmadan, hiç sıkılmadan millete 'tıpış, tıpış gideceksiniz' diyor. CHP'li seçmene 'tıpış tıpış gideceksiniz' diyor. Hayrola bunlar emir kulu mu? Nasıl egemenlik bu? Senin yaptığın yanlışları vicdanına, aklına, gönlüne bilmiyorsa, tanımıyorsa, senin şişireceğin balona ülkenin gelecek 5 yılını en üst makamda nasıl teslim etsin? Bu bir parti meselesi değil, bu milletin geleceğinin meselesi. Kimin cumhurbaşkanı olacağı değil. Cumhuru hangi vizyon temsil edecek? Cumhurun derdiyle dertlenen mi, Cumhurun yarınlarını bugünden daha iyi yapmak isteyenler mi? Milletle yürüyen bir AK Parti var. Birinci önceliği ülke ve millet diyen bir siyaset anlayışı var. Bu milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan."

Kaynak: AA / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Mehmet Müezzinoğlu Ahmet Necdet Sezer Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Türkiye sevdalısı:

Senin gibi düşünmeyenin oyu milli irade oyu olmuyor mu, kaldıki Türkiye Cumhuriyetinde T.C.yi kaldırarak sen bakan oluyorsun da, hiç tanımadığımız sen. Sen işine bak, gideni arattın. Herkes layıktır, sen kendine bak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title