Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Şimdi diyorlar ki 'Uzlaşmayla cumhurbaşkanı seçilsin'. Seçtik uzlaşmayla cumhurbaşkanını. Halkı hiç işe karıştırmadık. Ahmet Necdet Sezer'i seçerken 5 partinin lideri bir araya geldi ve Ahmet Necdet Sezer'i cumhurbaşkanı seçti. Peki soruyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve bu millete ne faydası oldu?" dedi.

Soylu, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak için geldiği Burdur'da, Karamanlı, Tefenni, Çavdır ve Gölhisar ilçelerini ziyaret etti.

Karamanlı ilçesinde bir çay bahçesinde vatandaşlar ve partililerle bir araya gelen Soylu, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi.

Türkiye'nin artık hastanelerde insanların sabahlara kadar beklediği, yoğun bakımlar için torpiller aradığı, ambulansların mazot olmadığı için göreve çıkamadığı bir ülke olmadığını anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye eski Türkiye değil. İnsanlarımızın demokratik hak ve özgürlüklerine, kimliklerine, inançlarına, düşüncelerine göre tasnif edildiği bir Türkiye'ydi eski Türkiye. Kimisinin başörtüsü sebebiyle okullara alınmadığı, kamuda çalıştırılmadığı, kimisinin etnik kimliği, kiminin mezhebi yaklaşımı dolayısıyla farklılaştırıldığı bir Türkiye'ydi eski Türkiye. Başkasının uydusundan istihbarat alan bir Türkiye idi eski Türkiye. Bilirsiniz ki eski Türkiye'de toplam 76 üniversite vardı, bugün 81 vilayetimizin tamamında 175 üniversite ile ülkemiz ilim yuvasına dönmüş. Eski Türkiye'yi biliyorsunuz. Her 100 liranın 86 lirasını vergi gelirlerinden faize harcayan bir Türkiye eski Türkiye. Oysa bugün ancak 15 lirasını faize veriyor ve 650 katrilyon parayı, 2002 yılından itibaren faize ayırmayan bir Türkiye."

Soylu, çözüm süreciyle bir buçuk yıldır terör yüzünden tek şehit haberinin gelmediği yeni Türkiye tablosuyla karşı karşıya olduklarını kaydetti. İhracatın bunun için arttığını, Türkiye ekonomisinin bunun için büyüdüğünü belirten Soylu, "Türkiye'de üniversitelerimiz Tunceli, Hakkari, Edirne, Kastamonu dahil, cıvıl cıvıl gençlerimizle bunun için doluyor. Onun için tekno kentler Türkiye'nin her tarafında harekete geçiyor. Onun için dünyanın 237 ülkesine ihracat yapıyoruz. Onun için Afrika'daki büyükelçiliklerimizi 35'e çıkardık" diye konuştu.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi

Soylu, Türkiye'nin tam demokratik ülke olma, refah toplumuna tam anlamıyla ulaşabilme ve öncü ülke olma hedeflerini gerçekleştireceğini vurguladı.

1971 muhtırasında ve 1980 darbesinde, "Siz bu ülkeyi yönetmeye layık değilsiniz. Biz istersek, istediğimiz kadar bu ülkeyi yönetebilme şansını size veririz. Bu ülkede devletin başını biz tespit ederiz" mesajının verildiğine işaret eden Soylu, şöyle devam etti:

"Şimdi diyorlar ki 'Uzlaşmayla cumhurbaşkanı seçilsin'. Seçtik uzlaşmayla cumhurbaşkanını. Halkı hiç işe karıştırmadık. Ahmet Necdet Sezer'i seçerken 5 partinin lideri bir araya geldi ve Ahmet Necdet Sezer'i cumhurbaşkanı seçti. Peki soruyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve bu millete ne faydası oldu? Ama muhtar bile seçilemez denilen Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de kişi başına geliri 11 bin doların üzerine çıkardı ve bugün bütün dünyaya haykırarak bir hedef ortaya koyuyor. Türkiye'yi ilk 10 büyük devlet arasına sokacağım diye."

Soylu, 2007 yılında Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmemesi için "türlü maskaralıklar" yapıldığını, bugün de aynı "maskaralıkların" yapılmaya çalışıldığını savundu.

"Ben MHP'li ve CHP'li kardeşlerimize sesleniyorum: Türkiye'yi hayal edilemeyen bir noktadan bir noktaya taşıyan Recep Tayyip Erdoğan'a mı yoksa adını bile zikretmekte zorlandığınız , kendi aranızda bir araya geldiğinizde gülümsemelere yol açtığı bir adamı mı cumhurbaşkanlığına taşıyacaksınız?'' diye soran Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin, bu toprakların, bu insanların bir vicdanı var. 12 yıldan beri bu riski alan, her türlü vesayet kurumuna karşı mücadele eden her türlü kararı ve gayreti ortaya koymaya çalışan, 'Ben sadece Allah'ın ve milletin önünde eğilirim' diyen sayın Erdoğan'ı mı yoksa adını sanını bilmediğiniz birisini mi cumhurbaşkanlığına seçeceksiniz."

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Gazze'deki olaylar başlamadan, "İsrail ile Filistin arasında tarafsız olmak lazım" dediğini de ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Bu bir dünya meselesidir. Kimse bu konuda tarafsız değildir. Türkiye'de hiçbir zaman bu mesele tarafsız olmayacaktır. Mübarek ramazan gününde yüzlerce insanı katleden bir anlayışa karşı hiç kimse tarafsız olamaz. Ekonomik çıkarımız olacakmış. Batsın ekonomik çıkarımız. Siyasal çıkarımız olacakmış. Batsın siyasal çıkarımız. Biz hiçbir zaman ne Osmanlı ne Selçuklu, kendi siyasal ve ekonomik çıkarına göre hareket etmedik. Hiçbir gün sırtımızı insanlığa dönmedik. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti insanlığa yönelik, insanın kendi özüne yönelik bir dış politika anlayışı ortaya koymaktadır."

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Necdet Sezer Süleyman Soylu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title