Haberler

Ankara'da Ramazan Bayramı Tedbirleri

Ankara Valiliği Ramazan Bayramı'nın huzur ve güvenlik içerisinde geçirilmesi için emniyet, asayiş ve trafik tedbirlerinin ivedilikle alınması için bir genelge yayınladı.

Ankara Valiliği Ramazan Bayramı'nın huzur ve güvenlik içerisinde geçirilmesi için emniyet, asayiş ve trafik tedbirlerinin ivedilikle alınması için bir genelge yayınladı.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, imzasıyla yayınlanan genelgeye göre, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 26 Temmuz 2014 Cumartesi gününden itibaren sorumluluk bölgelerinde huzur planlarını uygulamaya koyacak. Alınan tedbirler 31 Temmuz Perşembe gününe kadar aralıksız sürecek. Havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve Devlet Karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları arttırılacak, vatandaşların huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecek.

-"TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA SÜREKLİLİK SAĞLANACAK"-

Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları, özellikle alış-veriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak ve tefrik edilecek zabıta ekipleri etkin bir şekilde denetleyecek. Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına sürekli açık tutacak. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbîrler önceden planlanacak. Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birim sorumluları tarafından önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatlar tüm bayram süresince hizmete hazır hale getirilecek. Sosyal Hizmet Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce sağlanacak.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel; otomobilleri ile seyahat edecek olanların trafik kurallarına uymalarını, hatalı sollama yapmamalarını ve aşırı süratten kaçınmaları ile özellikle uykusuz araç kullanmamalarını hatırlatarak Ankaralıların Ramazan Bayramını kutladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Alaaddin Yüksel Ramazan Bayramı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title