Haberler

Konut Satışları Arttı

Türkiye genelinde haziran ayında 92 bin 936 konut satılırken geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen ay konut satışlarında İstanbul 19 bin 252 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20,7) sahip oldu. İstanbul'u 10 bin 437 konut satışı (yüzde 11,2) ile Ankara, 5 bin 410 konut satışı (yüzde 5,8) ile İzmir izledi.

Haziranda konut satış sayısının düşük olduğu iller ise sırasıyla 14 konut ile Hakkari, 15 konut ile Ardahan ve 20 konut ile Bayburt oldu.

Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 34,5 oldu. Haziran'da 32 bin 29 konutun satışı ipotekli olarak gerçekleşti.

İpotekli satışlarda İstanbul 7 bin 287 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 22,8) sahip oldu. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu ilin yüzde 60 ile Ardahan olduğu görüldü.

Geçen ay 60 bin 907 konut ise diğer satış türleri sonucunda el değiştirdi. Diğer konut satışlarında İstanbul 11 bin 965 konut satışı ve yüzde 19,6 pay ile ilk sıraya yerleşti.

İstanbul'daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 62,1 oldu. Ankara 6 bin 132 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer alırken, bu ili 3 bin 519 konut satışı ile Antalya izledi. Diğer konut satışının en az olduğu il, 6 konut ile Ardahan oldu.

42 bin 620 konut ilk kez satıldı -

Türkiye genelindeki konut satışlarının, geçen ay yüzde 45,9'unu ilk defa satılan konutlar oluşturdu. Haziran'da 42 bin 620 konut ilk kez satıldı. İlk satışlarda İstanbul 9 bin 215 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 21,6) sahip oldu. İlk satışta, İstanbul'u 4 bin 28 konut satışı ile Ankara ve 2 bin 230 konut satışı ile İzmir izledi.

İkinci el konut satışları sonucunda da 50 bin 316 konut el değiştirdi. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 10 bin 37 konut satışı ve yüzde 19,9 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul'daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 52,1 oldu. Ankara 6 bin 409 konut satışı ile ikinci sırada yer alırken, bu ili 3 bin 180 konut satışı ile İzmir izledi.

Yabancılara konut satışı -

Geçen ay yabancılara bin 703 konut satışı gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışlarında, haziranda ilk sırayı 600 konut ile İstanbul aldı. İstanbulu sırasıyla, 586 konut satışı ile Antalya, 108 konut satışı ile Aydın, 104 konut satışı ile Muğla, 88 konut satışı ile Bursa ve 63 konut satışı ile Yalova izledi.

Türkiye'de mayısta 90 bin 377 konut satılmıştı. Söz konusu rakam haziranda yaklaşık yüzde 3 artarak 92 bin 936'ya yükseldi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Ardahan İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title