Haberler

Başkan Ergün "Gediz En Önemli Değerimiz"

Güncelleme:

Meclisin önemli gündem maddelerinden olan Akhisar ilçesindeki Gediz Ovası'nı içeren alanlarda imar planı değişikliklerinin Gediz'in kaderini belirleyeceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Gediz çevresinin sanayileşmesinden ziyade, imar planlarının yeni sanayi alanları üretecek şekilde hazırlanması gerektiğine inanıyorum. Valimiz Erdoğan Bektaş ile yaptığımız görüşmelerde de yapılacak olan yüz binlik planlarda da bunu göz önünde bulundurmamız konusunda mutabakata vardık. Çünkü Gediz bizim en önemli değerimizdir" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Tek oturum halinde tamamlanan mecliste gündem dışı ilk söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nın ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileğinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de seçim sonucunun memleketimize hayırlı olmasını diledi. Gündem maddelerinin başında yer alan Akhisar ilçesindeki imar plan değişikliklerine yönelik bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gediz Ovası'nın önemine değinerek şöyle konuştu, "Öncelikle Gediz Ovası kentimiz için oldukça önemlidir. O yüzden artık Gediz'in çevresinin sanayileşmesi tercih etmemeliyiz. Yapılacak olan yüz binlik planlarda da bunu göz önünde bulundurmalıyız. Geçtiğimiz hafta Sayın Valimiz ile bu konuda görüştük. Gediz'de sanayileşmenin önüne geçmek için yeni sanayi alanlarının ilave edilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunduk. Çünkü Gediz Ovamız oldukça değerli bir tarım arazisidir. Bundan sonraki süreçte de planların acilen hayata geçirilmesi, ova üzerinde yapılacak olan sanayi yatırımlarında kısıtlamaya gidilmesine inananlardanım. Yeni sanayi alanları yaratmak bu sorunların çözülebileceğini düşünüyorum" Başkan Ergün'ün konuşmalarının ardından Akhisar ile ilgili maddeler görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

Yollar ve Parklar Masaya Yatırılacak
Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerdeki yol ve parklarla ilgili ilçe belediyelerine davet göndererek yetkilileri Manisa'ya yapılacak olan toplantıda bir araya getireceklerini söyleyen Başkan Ergün, "Parklar ve yollar konusundaki yetkiler masaya yatırılacak. Başta Fen İşleri Daire Başkanlığımız, Ulaşım Daire Başkanlığımız, Kent Estetiği Daire Başkanlığımız olmak üzere ilgililer parklar ve yollar üzerinde mutabakat sağlanacak. Sıkıntılar çözülemediği takdirde belediye başkanları nezdinde toplantı yapabiliriz. Şuanda tüm paftalar arasında hazırlıklarımız tamamlandı. Tüm bunlar toplantılarda çıkan sonuçlar neticesinde belirlenecektir" dedi.

Davalık Arsa Satışta
Manisa merkezde Adliye Sarayı ve İl Emniyet Müdürlüğü arkasında bulunan arsanın satışına yönelik meclise gelen gündem maddesi de görüşüldü. Arsaya yönelik meclis üyelerine bilgi veren Başkan Ergün, yaklaşık 41 bin metrelik alanın 7 yıllık bir mahkeme süreci geçirdiğini hatırlatarak şöyle konuştu "Söz konusu alan, tüm Manisalılar'ın bildiği gibi önemli bir noktadadır. Üzerinde 90 kişinin hissesi bulunduğu arsa, Sayın Bülent Kar'ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde davalık olmuştur. Bu daha da bugüne kadar çözüme kavuşmamış, 7 seneden beri devam etmektedir. Arsanın belediye tarafından satışı istenmiş. Fakat olmamış. Şuanda mahkeme sona geldi, ama günü koyulmadı. Biz de süreç mahkeme tarafından açıklandığında meclise getirdik. Şuanda 26 bin metrekaresi Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin olmak üzere, geriye kalan satış yoluyla tamamı satılacak. İhale açık arttırmayla yapılacak. Eğer talep bulunmazsa yüzde 50 oranında ihaleye çıkacak çıkacak. İlk etap bedeli 26 Milyon TL şeklindedir. Meclisin limitin ne kadar olacağı yönünde karar alması gerekir. Sonuçta bu arsanın çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Alan Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi'nin değerli bir arsası konumundadır. Umarım güzel bir projenin hayata geçirilmesi göz önünde bulundurulanlar tarafından alınır" Söz konusu madde görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

Büyükşehire MANULAŞ ve SPİLAŞ Takviyesi

Gündemde Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan MANULAŞ ve SPİLAŞ isimli iki yeni şirketin sermayelerinin belirlenmesi de görüşülen maddeler arasında yer aldı. Şirketlerin organizasyonlarının yapılması noktasında önem arz eden sermayeler konusunda, MANULAŞ ve SPİLAŞ içinse 2 Milyon 450 bin TL'lik sermaye teklifi ilgili komisyona havale edildi. Ayrıca bir başka maddede de BESOT'un bütçesinin 4 Milyon TL'ye yükseltilmesi teklifi de komisyona havale edildi.

Hafsa Sultan Mahallesi'nin Önünü Açacak Plan

Hafsa Sultan Mahallesi'nde belirli adalar üzerinde nazım imar planı tekliflerinin karara bağlanmasından önce söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, söz konusu uygulamayı vatandaşların rızasıyla yapma taraftarı olduklarını belirterek, komisyon çalışmaları esnasında mahallelilerle vatandaşla konuyu paylaşacaklarını ifade etti. Başkan Ergün de Hafsa Sultan Mahallesi'ni içine alan bölgenin gelişmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak, "İnşallah geçen dönem imar planları konusunda yaşadığımız sıkıntıları bu dönem yaşamayız. İnşallah bu bölgenin gelişimi için öncü olunur. Bu bir başlangıçtır. O bölgenin modern, yaşanılabilir bir mahalle haline gelmesi dileğimizdir" dedi. Madde görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Soma'da şehit ailelerine yapılacak konutlara yönelik imar plan değişikliklerinin de değerlendirildiği mecliste, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, söz konusu arazilerin konuta uygun hale getirilmesini gerektiğini belirtti. Teklif ilgili komisyona havale edildi. Meclisin bir diğer maddesi ise Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe otogarları ve Büyükşehir Koordinasyon Merkezleri'nde hizmet verecek güvenlik personellerinin aylık net ücretleri oldu. Söz konusu teklif de komisyona havale edildi.

Gölmarmara'dan Kavun-Karpuz Alaşehir'den Üzüm İkramı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısından bu yana çeşitli ilçelerden getirilen ikram geleneği Ağustos ayı meclisinde de bozulmadı. Bu kez Gölmarmara'dan kavun ve karpuz, meclis üyesi Ali Uçak tarafından da Alaşehir üzümü ikram edildi. Meclis salonunu renklendiren ikramlar karşısında memnuniyetini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tüm meclis üyeleri adına ikramda bulunanlara teşekkür etti. Eylül ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nın 9 Eylül 2014 günü saat 18:00'de yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Yunusemre Gediz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
title