Haberler

Tarımda 2014 Yılı Temmuz Ayı Faaliyetleri Açıklandı

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2014 yılı Temmuz ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı.

Kabaoğlu bitkisel faaliyetler hakkında şunları bildirdi; "İlimizde bu dönemde hasadı yapılan arpa ve buğday olmak üzere hububat hasadında biçerdöver kontrollerine devam edildi. Bu kapsamda toplam 7 adet biçerdöver kontrolü ve ilgili kontrol tutanakları düzenlendi. Kontroller sorumlu teknik personeller tarafından yapılarak hasadın sorunsuz yapılması sağlandı. 2014 Yılı Bitki Sağlığı ve Karantina Çalışma Program ve Prensipleri gereğince yürütülen örtü altı, Fındık ve Mısır entegre çalışmalarına ve üretici ziyaretlerine devam edildi. Survey çalışmaları kapsamında şarka ve kivi dal kanseri surveyleri gerçekleştirildi. Fumigasyon operatörü yetkisine sahip kişinin gerçekleştirmiş olduğu fumigasyon işlemi yerinde denetlendi. Hasat önce kalıntı izleme programı kapsamında biber ve erik ürünlerinden numune alınarak analize gönderildi. Temmuz ayına ait Ürün gelişim raporları Ağustos ayının ilk haftasında düzenlenerek Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne gönderilecektir. Tarımsal Kuraklık çalışmalarında kullanılmak üzere ilimize ait 2014 yılı Temmuz ayı ürün çıkış durum raporu Ağustos ayının ilk haftasında gerekli veriler elde edildikten sonra Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. İlimiz Merkez ve İlçelerinde 30-31 Mart tarihlerinde meydana gelen don afeti sonrasında çiftçi borçlarının ertelenmesi için 2014/6355 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında İl genelinde başvurular alınmaya devam edilmiştir."

"KUDUZ YOK"

Kabaoğlu, hayvancılık ve su ürünleri alanında temmuz ayında 479 hayvana kulak küpesi takıldığını belirterek "İlimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 44 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alınmış ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmemiştir. İlimizden 62 adet Veteriner Sağlık Sertifikası ile Bin 847 ton hayvan maddesi ihracatı yapılmıştır. Diğer illere Veteriner Sağlık Raporu ile Bir ton kırmızı et, 177 adet büyükbaş, 3 Bin 876 adet arı ve 2 milyon 465 bin 950 adet kanatlı sevki yapılmıştır. Düzce'de mevcut 3 kesimhanede kesimi gerçekleştirilen 871 adet büyükbaş hayvanın kesim öncesi ve kesim sonrası muayeneleri yapılarak 194 bin 550 kg etin tüketime sunulması sağlanmıştır. 10 adet su ürünleri işletmesi denetimi yapılmış mevzuat açısından uygunsuz bir durum tespit edilmemiştir. Nitrat izleme programı kapsamında 10 adet su numunesi denetimi sonucunda işletmelerde su ürünleri mevzuatı ile ilgili uygunsuz bir duruma rastlanılmamıştır. 158 kişiye Amatör Balıkçı Belgesi 11 kişiye Ticari Ruhsat Tezkeresi verilmiştir" dedi.

6 İŞLETMEYE CEZA

Kabaoğlu, Ramazan ayında 502 gıda ve yem denetimi gerçekleştirildiğini belirterek "İl genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde başta fırın, pastane, hurma ve bayram şekeri olmak üzere 485 yem satışı yapan işyerlerinde 17 olmak üzere toplam 502 adet denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucu; 4 firmaya hijyen esaslarına aykırılıktan 2 firmaya da Türk Gıda Kodeksine aykırılıktan toplam 38 bin 577 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Alo Gıda 174 hattına gelen 23 şikayet incelenmiştir. 1 işletmede olumsuzluğa rastlanılmış olup, yasal işlem uygulanmıştır. Gıda İhracatı için 130, izleme ile ramazan ayı için 17 ve şikayet üzerine de 3 olmak üzere toplam 150 adet numune alınmıştır. İhracat amaçlı tüm numuneler uygun çıkmıştır. Diğer numunelerden 3 adetinin sonucu gelmemiş olup olumsuz çıkan 2 adet sonuç ile ilgili yasal işlemler devam etmektedir" dedi.

"KIRSAL KALKINMA VE ALTYAPI"

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi kapsamında çalışmalar sürdüğünü belirten Kabaoğlu, "8.Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe sözleşmesi imzalanan ve Cumayeri ilçesinde faaliyet gösteren Karter Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti' ne gidilerek silo altı temel betonu ve montajı yapılan elekler, platform, asansör ve ambarlar yerinde incelendi. Makine Ekipman Hibe Desteği kapsamında 197 hak sahibine makine ekipmanları teslim edilmiştir. 10. EtapKırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı Makine Ekipman Hibe Desteği kapsamında değerlendirilen ve puanlanan başvurular sıralanarak hak kazanan yüklenicilerle yapacağı uygulama sözleşmeleri ve satın alımlarda getirecekleri evraklarla ilgili Akçakoca, Yığılca, Cumayeri, Gümüşova, Kaynaşlı, Cumayeri, Çilimli ve Merkez ilçelerinde bulunan makine ekipman bayilerine gidilerek bilgi verildi. 10. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı Makine Ekipman Hibe Desteği kapsamında Akçakoca, Yığılca, Cumayeri, Gümüşova, Kaynaşlı, Cumayeri, Çilimli ve Merkez ilçelerinde hak kazanan yatırımcılarla hibe sözleşmeleri imzalanmıştır. 10. EtapKırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı Makine Ekipman Hibe Desteği kapsamında 197 hak sahibine makine ekipmanları teslim edilmiş olup, 449 hak sahibiylede uygulama sözleşmesi için onay verilmiştir. Her hafta Perşembe günleri hayvan pazarı ve sebze pazarı dolaşılarak ürünlerin fiyatları alınıp ayın 15'inde ve 25'inde İstatistiki Bilgi Sistemine veri girişi yapılmıştır" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Harun Kabaoğlu Cumayeri Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title