Haberler

Suriye'ye İnsani Yardım

Mardin Şırnak Eczacı Odası'nın başlattığı yardım kampanyasıyla toplanan 1 tır ilaç ve tıbbi malzeme, Suriye’ye gönderildi.

Mardin- Şırnak Eczacı Odası'nın başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan 1 tır ilaç ve tıbbi malzeme, Suriye'ye gönderildi.

İçinde ilaç ve tıbbi malzemelerin olduğu tır, Kızılay, AFAD yetkilileri ve asker kontrolünde Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt geçiş noktasından Suriye'ye gönderildi.

Mardin-Şırnak Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Rojava bölgesine yönelik başlatılan yardım kampanyası, yaklaşık 3 aydır IŞİD denen terör örgütünün Irak'ın Şengal bölgesinde ve Suriye'nin Rojava bölgesinde yaptığı katliamlardan etkilenen ve göç etmek zorunda kalan ağırlığını Ezidi'lerin oluşturduğu insanların zorunlu göçü nedeniyle yeni bir boyut kazandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yardım malzemelerimiz, özellikle çocuk maması, çocuk ilaçları ve yaşlı hastalara yönelik ilaçlardan oluşmaktadır.Yerel ve uluslararası kamuoyunda bu katliamı görünür kılmak ve o bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamak adına Mardin-Şırnak Eczacı Odası olarak 13 Mayıs 2014 tarihinde başlatmış olduğumuz 1 yıl sürecek   Rojava'ya yardım kampanyamız, tüm eczacı ve eczane teknisyenlerimizin çabalarıyla devam etmektedir. Ağrı'dan Diyarbakır'a Batman'dan Ankara'ya Ceylanpınar'dan İstanbul'a Türkiye'nin ve dünyanın birçok bölgesinden yardım kampanyamıza maddi ve manevi destekler çığ gibi artmaktadır. Daha önce Amude ve Kobani'ye gönderdiğimiz yardımlardan sonra, bugün 3. yardımımızı Ağrı'dan gelen eczacı arkadaşlarımızın desteğiyle ulaştırmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yıl devam edecek kampanyamızda, yapılabilecek tüm etkinliklerle hem duyarlılığı arttırma hem de daha güçlü yardım yapma konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz." - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Rojava Şırnak Mardin Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title