Haberler

Mardin- Şırnak Eczacı Odası Ezidilere İlaç Gönderdi

Güncelleme:

Mardin- Şırnak Eczacılar Odası tarafından Suriye'nin Rojava bölgesi için başlatılan ilaç kampanyasında toplanan 1 TIR dolusu ilaç ve tıbbi malzeme, Suriye'ye gönderildi.

Mardin- Şırnak Eczacılar Odası tarafından Suriye'nin Rojava bölgesi için başlatılan ilaç kampanyasında toplanan 1 TIR dolusu ilaç ve tıbbi malzeme, Şenyurt Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.

Mardin- Şırnak Eczacılar Odası, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesine ilaç ve tıbbi malzeme toplamak için 3 ay önce kampanya başlattı. Toplanan yardımların bugün üçüncü partisi, IŞİD saldırılarından kaçıp Rojava'ya gelen Ezidilere ulaştırılmak üzere Mardin'ın Kızıltepe İlçesi Şenyurt Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.

'DESTEK ÇIĞ GİBİ ARTIYOR'

Mardin-Şırnak Eczacılar Odası'ndan yapılan açıklamada, yardım malzemelerinin çocuk maması, çocuk ilaçları ve yaşlı hastalara yönelik ilaçlardan oluştuğu belirtilerek şöyle denildi:

"Yerel ve uluslararası kamuoyunda bu katliamı görünür kılmak ve o bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamak adına Mardin- Şırnak Eczacı Odası olarak 13 Mayıs 2014 tarihinde başlatmış olduğumuz 1 yıl sürecek Rojava'ya yardım kampanyamız, tüm eczacı ve eczane teknisyenlerimizin çabalarıyla devam etmektedir. Ağrı'dan Diyarbakır'a, Batman'dan Ankara'ya, Ceylanpınar'dan İstanbul'a Türkiye'nin ve dünyanın birçok bölgesinden yardım kampanyamıza maddi ve manevi destekler çığ gibi artmaktadır. Daha önce Amude ve Kobani'ye gönderdiğimiz yardımlardan sonra, bugün 3'üncü yardımımızı Ağrı'dan gelen eczacı arkadaşlarımızın desteğiyle ulaştırmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz." - Kızıltepemardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Rojava Şırnak Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title