Haberler

Başkan Ergün'den Salihli'ye Köprü Müjdesi

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, Salihlideki durumu kötü olan iki köprüyü acil yatırım planı arasına alarak, Salihli halkına iki yeni köprü projesini müjdeledi.


Köprü projelerinin yasal sürecini önümüzdeki hafta başlatacaklarını söyleyen Başkan Ergün, "Alaşehir Çayı ve Gediz Nehri üzerindeki köprülerin yenilenmesi için imkanlarımızı kullanacağız. Yaklaşık 3 aylık süre içerisinde de müteahhite yer teslimi yapacak noktaya geleceğiz Çünkü Salihli halkının can güvenliğini sağlamak ve vatandaşımıza ulaşım hakkı tanımak bizlerin görevidir" dedi.

Her hafta bir ilçeyi ziyaret ederek, sorunları yerinde tespit eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Hamidiye Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Ergün, çocuklara harçlık dağıttı. Vatandaşlar ve esnaflarla tokalaşan Başkan Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Belediye Meclis üyeleriyle Bizim Ev Restaurant'ta öğle yemeğinde bir araya geldi. Salihli Belediyesi'nin çalışmaları hakkında Kayda'dan bilgi alan Başkan Ergün, işletmesi Salihli Belediyesi'ne ait olan Bizim Ev Restaurant'ı Salihli'ye kazandıranlara da teşekkür etti.

Dur-geç köprüleri tarih olacak

Yemeğin ardından Salihli ilçesinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarından olan Alaşehir Çayı ve Gediz Nehri üzerindeki köprülerle ilgili Başkan Ergün müjdeler verdi. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile söz konusu köprülerde inceleme fırsatı bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli halkına köprülerin yenileneceği müjdesini verdi. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren yasal süreci başlatacaklarını söyleyen Başkan Ergün, Alaşehir Çayı ve Gediz Nehri üzerindeki iki köprünün sağlıklaştırılması konusundaki isteklerin kendilerine iletildiğini ifade ederek, olası can kaybının olmaması için yapılması gereken her ne ise ivedilikle üzerine eğileceklerini söyledi. Başkan Ergün konuya yönelik şöyle konuştu, "İl Özel İdarelerin köprüler üzerindeki proje dosyaları bize intikal edilmişti. Bugün de köprülerde inceleme fırsatı bulduk. Dur-geç köprüleri olarak tabir edilen 2 köprünün acil olarak ele alınması gerekiyor. Söz konusu nokta yıllardan beri yapılmamış olan Salihli-Akhisar arası bağlantıyı sağlayan yolu ve nüfusu yoğun olan bölgeleri kapsamaktadır. Belediye sınırları içinde yer aldığı için bu projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu 2 proje için 5 Milyon TL bir maliyet ortaya çıkıyor. Biz bunların ihale sürecini hemen başlatıyoruz. Önümüzdeki hafta da Ulaşım Koordinasyon Merkezimiz'in ilk toplantısında o yollara alternatif yolların belirlenmesi noktasında karar çıkartırız. İnşallah ihalesi aksilik olmazsa 2-3 ayda tamamlanır. Yaklaşık 3 ay sonra da müteahhite yer teslimi yapma notasında geliriz. İnşallah bahar aylarında bu köprüleri hizmete açmak üzere yine Salihli'ye geliriz."

Köprülerde Halkın Can Güvenliği Sağlanacak

Köprülerin öncelikli yatırımlar arasına alındığını söyleyen Başkan Ergün, "Bu konuda elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü köprülerin durumu çok kötü. Orada can kaybolsa bunun hesabını kimse kimseye veremez. Bu da bu projeyi öncelikli acil yatırımlarımız arasına sokuyor" diye konuştu.

Salihli Halkı Adına Başkan Ergün'e Teşekkür Etti

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da isteklerinin acilen programa alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Salihli halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Başkan Kayda, "Sizlerden destek almaktan dolayı çok mutluyuz. Salihli halkı adına teklifimizin geri çevrilmemesinden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Cengiz Başkanım sayesinde Manisa değiştir şimdi de yine O'nun desteğiyle Salihlimiz değişecek" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Zeki Kayda Alaşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title