Haberler

Muharrem İnce: CHP'de Korku Düzeni Var

Güncelleme:

Chp Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Muharrem İnce CHP Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaretinde "Korku düzeniyle işler yürümez. Şuan anda partide yapılmak istenen bir korku düzenidir. Muharrem İnce geliyor, karşılamayın diyorlar insanlara" dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz'un tansiyon rahatsızlığı dolayısıyla katılamadığı ziyarette İnce'yi Başkan Vekili Ümit Aydı, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ve partililer karşıladı. İl Başkanının kendisini karşılamamasını eleştiren ve il başkanlarına baskı kurulduğunu iddia eden Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok ağır bir şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun bir kez olsun Başbakan olacağım diyemediğini, kendisinin ise genel başkanlığa Başbakan olacağına inandığı için aday olduğunu kaydeden İnce, "Benim idam şu. Türkiye'nin bütün illerinde ilçelerinde heyecan oluşturmuşsak, parti tabanında bir heyecan oluşturmuşsak demek ki ben doğru yoldayım. 10 Ağustos günü Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Bizim oluşturduğumuz heyecanı Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördünüz mü? Görmediniz. Demek ki biz iyi işler yapacağız. Bir tane amacımız var o da CHP'yi umut yapmak, iktidar yapmak. 10 Ay sonra yapılacak olan seçimlerde genel başkanı Başbakan olarak göreceğinize inanıyorsanız, yüreğinizde bunu hissediyorsanız, gönlünüzden bu geçiyorsa sokakta insanlar size bunu söylüyorsa çalın kapılarını böyle böyle bir heyecan varsa devam etsin. 10 bin kişiye sorun 100 bin kişiye sorun. Eğer beni geçerse sorduklarında tamam ben yokum. Ama geçmediğini biliyorum. Ben bu partiye yeniden umut olmak istiyorum. Bu partiyi ayağa kaldırmak istiyorum. Başınızı öne eğdirmek istemiyorum. Ben seçim akşamları partinin ışıklarını erken kapattırmak istemiyorum. Seçim akşamları sizi evde ağlatmak istemiyorum. Seçim akşamlarında parti binasının önünde şenlik olsun, kutlama yapılsın istiyorum. Muharrem İnce'nin geleceği önemli değil, önemli olan ülkenin geleceğidir. Eğer bu AKP yüzde 40'larda oy alırsa 330 ya da 367'yi geçerse AKP emin olun ki başkanlık sistemi gelecek. Anayasa'yı değiştirecekler. Başkanlık sistemi gelince CHP Genel Başkanlığı'na kimi seçerseniz seçin işi kolay olmayacak. Türkiye için bu son seçimdir" dedi.

"BEN İKTİDAR İÇİN ADAYIM"

Kendisinin iktidar için aday olduğunu söyleyen Muharrem İnce, "İkimizin arasındaki fark bu. Ben iktidar olacağım, Başbakan olacağım diyorum. Genel Başkan anlamlı oy kaybından bahsediyor. Bir kere söyleyebildi mi ben Başbakan olacağım diye. Sen size söylüyorum. Ben bu ülkenin Başbakan'ı olacağım. Önce Davutoğlu'nu indireceğim, sonra da Erdoğan'ı indireceğim. Ben bu partinin yüreğini biliyorum. Ben kurultay delegelerinin de farklı düşünmediğine inanıyorum. Onlarda bu milletin temsilcileri, bu partinin vicdanı onlar. Onlar kapı kulu değil. Onlar belediye başkanlarının parti yöneticilerinin genel başkanlarının kapı kulu değil. CHP'nin en büyük sermayesi İş Bankası hisseleri değildir. CHP'nin en büyük sermeyesi inanmış aslan yürekli insanlarıdır. Benim genel başkanlığımda emek diyecek CHP, ekmek diyecek. Özgürlük diyecek, demokrasi diyecek. Bunları söyleyecek. Sol diyecek sol. Ben bu partiye solcu olduğunu yeniden hatırlatacağım. Devrimci bir parti olduğunu yeniden hatırlatacağım. Bunları herkes bilecek. Herkes bu partide cesareti yeniden görecek. Demokratik olduğunuzu söylüyorsunuz. Kurultay'da 6. maddeyi 5'e alın. 5 ila 6. maddeyi yer değiştirin. Önce tüzük değişiklilerini yapalım, sonra genel başkanı seçelim" diye konuştu.

"KAYBEDERSEM BIRAKIRIM"

Genel Başkan seçildiğinde iki seçim kaybetmesi halinde Pazartesi günü istifa edeceğini hatırlatan İnce, "İki seçim üst üste kazanamazsam pazartesiye istifa ederim. Mahkeme kadıya mülk değildir. Ben burada kalıcı olmayacağım. Sizi iktidar yaptığım sürece orada kalacağım. Birinci parti olduğum sürece orada kalacağım. 2010'da genel başkanın söylemleri bu yöndeydi. Demokrasi diyordu açın partinin kapılarını diyordu. Korku imparatorluğu var diyordu. Korku imparatorluğunun alasını sen kendin yapıyorsun şimdi. Ben bu partide 4 sene il başkanlığı yaptım 12 yıldır milletvekilliği yaptım böyle bir korku imparatorluğu düzeni bu partide hiç görmedim. Parti de bunlar olur, ama böylesini hiç görmedim. Genel merkeze oturmuşlar telefonlar ellerinde. İlleri basıyorlar zorla imza toplamaya çalışıyorlar. Böyle bir yapı var mı? Kim inanır bu yapının Türkiye'ye demokrasi getireceğine. Kim inanır. Yazık korkuyor insanlar. Korkutuyorsunuz il başkanlarını, kurultay delegelerini. Zorla imza istiyorsunuz. Sonra da çıkıp AKP'yi eleştiriyorsunuz. Çok yazık, ayıp bunlar. Bu partide demokrasinin kurallarım işleyecek. Özgür olacak insanlar. İmza işini gözden geçireceğiz. 50 ile 100 imza toplayan aday olabilecek. Bu kurultaydan genel başkan olarak çıkarak partimizi yeniden derleyip toparlayacağız. Sokağa umut olacağız. Genel başkana yüzde 5 kontenjan ayıracağız. Gerisini örgüt seçecek. Korku düzeniyle işler yürümez. Şuan anda partide yapılmak istenen bir korku düzenidir. Muharrem İnce geliyor, karşılamayın diyorlar insanlara. Niye beni Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçe ilçe dolaştırdın genel başkan yardımcısı. Sabah bir başladık Kuşadası'ndan Nazilli'den çıktık. Niye gezdirdin ben. Ben 6 ayda mı puan kaybettim. Ben itibarsız adamdım da o zaman niye getirdin beni. Bunlar acemi siyasetçilerin işi" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, daha sonra partililerle basına kapalı olarak görüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title