Haberler

CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru

Kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili İnce, CHP Rize İl Başkanlığı'nı ziyaret etti İnce: "Bu partiye bir umut olmak için ve yeni bir güneş olmak için yola çıktım. Türkiye'de CHP ve solda bir umutsuzluk var" "Bülent Ecevit'in yüzde 42'sini biliyorum.

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP'de ve solda bir umutsuzluk olduğunu savunarak, "Bu partiye bir umut olmak için ve yeni bir güneş olmak için yola çıktım" dedi.

İnce, partisinin Rize İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya ve partililerce karşılanan İnce, daha sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'yi karış karış dolaştığını belirten İnce, "Sokakta soruyorum 'CHP umut mu, Genel Başkan başbakan olacak mı'. Bir Allah'ın kulu çıkıp da 'evet umut' diyemiyor. Böyle bir umudu ben görmüyorum. Ben görmediğim gibi yurttaşlarım da görmüyor. Bu partiye bir umut olmak için ve yeni bir güneş olmak için yola çıktım. Türkiye'de CHP ve solda bir umutsuzluk var" diye konuştu.

İnce, Türkiye'de solun oy oranının yüzde 30 olduğunu, bunun da yüzde 25'ini CHP'nin aldığını anlatarak, "Daha ne istiyorsun, belanı mı istiyorsun, şükret buna. Ben buna razı değilim. Bülent Ecevit'in yüzde 42'isini biliyorum. Ben bunu kendime hedef alıyorum. Genel Başkan'la aramızdaki fark budur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında "oylarını yüzde 40'a çıkarmazsa istifa edeceğini" söylediğini belirten İnce, şöyle devam etti:

"Bugün diyor ki 'anlamlı bir düşüş olursa istifa ederim'. Ben diyorum ki 'ben bu partiyi önümüzdeki iki seçimde birinci parti yapamazsam istifa ederim'. Tüzüğü değiştirmeyi vadediyorum. Üyelerle ön seçim diyorum. 81 vilayette üyelerle hemen ön seçim diyorum. Genel başkan iki seçimde partiyi birinci parti yapamazsa tüzüğe hüküm koyacağız ve gidecek. Blok liste diye bir listeyi partinin tarihinden kaldıracağım. Her yer çarşaf liste olacak. Partinin demokratikleşmesini savunuyorum. Sizlere iktidar vadediyorum. İlk kez dedemin memleketinde söylüyorum."

"Şimdi bir sorun var. Bunu medyanın iyi görmesini istiyorum" diyen İnce, "Tüzük mü büyük, genel başkan mı büyük? Hangisi büyük? Bana sorarsanız tüzük büyük. Tüzüğe göre genel başkan mı bulacağız yoksa genel başkana göre mi tüzük yapacağız. Gündemin 4. maddesi kurultayda tüzük komisyonu seçilmesi. 5. madde genel başkan seçilmesi. 6. madde tüzük değişiklikleri. Bu doğru değil. Ben önce tüzük değişikliği sonra genel başkan seçimini öneriyorum" ifadelerini kullandı.

İnce, Türkiye'yi karış karış dolaşarak bunu anlattığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce tüzüğü bir görelim bakalım genel başkan adayları ne önerecek? Benim önerilerim net. Üyelerle ön seçim. Çarşaf liste. İki seçimde kazanamayan gider. Buna benzer önerilerim olacak. Genel başkanın da önerilerini görelim. 5. maddede genel başkan seçilecek. Sonra üyelerin önüne bir tüzük taslağı konacak. Üyeler de yeni seçilmiş genel başkana tabi ki evet diyecekler. Böyle bir şey olamaz. Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinden farkımız kalmaz."

"Bu yapıdan iktidar çıkmaz"

Muharrem İnce, CHP'ye genel başkan olacağına yürekten inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ben bunu görüyorum. Sessiz bir devrim var. Belediye çalışanı, kurultay delegesi konuşamıyor. İl başkanı konuşamıyor. Genel merkezden baskı var, konuşamıyor. 'İmza verdiğime bakma oyum senindir' diyor, onlarca insan var bu şekilde. Türkiye'de demokrasi diyebilmesi için bir partinin önce partinin içinde demokrasi olması lazım. Sizin millete inandırıcı olmanız için partinizin içinde kurullar, kurallar demokrasiye uygun olmalı. Şu anki yapı kötüye bir gidiştir. Buradan iktidar çıkmaz. Kurultay delegeleri sokağın, örgütün ve bu milletin vicdanısınız. Benim bu söylediklerimle CHP Türkiye'ye bir umut olur. Bütün büyük yürüyüşler bir adımla başlar. İnanmak başarmanın yarısıdır. Ben inanıyorum, bu ülkeye başbakan olacağım"

Partisinin yapısını da eleştiren İnce, "Bu yapıdan iktidar çıkmaz. Bunu el birliği ile değiştireceğiz. Türkiye'nin bu kötü şartlarını Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı ile değiştireceğiz. Rize'den milletvekili çıkarmadan CHP iktidar olamaz, ben de başbakan olamam. En büyük farkım, milleti hiç kandırmayacağım. Diyarbakır'da başka, Rize'de başka laf etmeyeceğim. Ben doğru neyse onu söyleyeceğim. Her bölgeye ayrı bir doğru bulmayacağım" diye konuştu.

AK Parti'nin bugün yapılan 1. Olağan Kongresi ile de ilgilenmediğini belirten İnce'nin konuşması sırasında yanında oturan CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya, İnce'nin bazı sözlerine katılmadığını söyledi.

İnce'nin aday olmasını doğal karşıladığını ifade eden Aslankaya, "Adayımız il başkanlarının korktuğunu söyledi. İl başkanı korkmaz. Bunu kesinlikle bilir. Recep Tayyip Erdoğan'ın ilinde il başkanı korkmuyorsa Türkiye'de hiç kimse korkmaz. Tek korktuğu Allah'tır. Muharrem Bey'in aday olması çok doğaldır. Genel başkan yardımcıları tarafından imza diye bir şey yok. Bize kimse baskı uygulayamaz. Doğru neyse onu yaparız" dedi. - Rize

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title