Haberler

İsveç seçimleri için oylarını Kulu'da kullanıyorlar -

Avrupa Birliği (AB) üyesi İsveç için yapılacak genel ve yerel seçimlerde katılımı artırmak için Konya'nın Kulu ilçesinde kurulan sandıkta oylar kullanılmaya başlandı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi İsveç için yapılacak genel ve yerel seçimlerde katılımı artırmak için Konya'nın Kulu ilçesinde kurulan sandıkta oylar kullanılmaya başlandı.

İsveç, 14 Eylül'de yapılacak genel ve yerel seçimlerde katılımı artırmak için Kulu'da sandık kurdu. Sabahın erken saatlerinde Kulusite İş Merkezi'ndeki İsveç Fahri Konsolosluğu'na gelen Kulu'daki İsveç vatandaşları, uzun kuyruklar oluşturarak oylarını kullandı.

İsveç'teki bir partinin milletvekili Sedat Doğru, seçim çalışmaları için geldiği Kulu'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kulu'daki gurbetçilerin oy kullanmaya başladıklarını söyledi.

Seçim ortamının kendisini mutlu ettiğini belirten Doğru, "Kulu'daki vatandaşlarımız oylarını kullanmak için sandık başına geldi. Buraya geldiğim için mutluyum. İlk kez yurt dışına çıkarak seçim heyecanı yaşadım" dedi. Doğru, ilk defa AB üyesi bir ülkenin Türkiye'de bir ilçede sandık kurduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Konya'nın Kulu ilçesinde oy kullanmak önemli. Buradan katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. İsveç vatandaşları gelip oylarını kullandılar. Bu seçim herkese hayırlı olsun. Bu akşam yeniden İsveç'e dönüp, seçim çalışmalarını devam ettireceğim. İnşallah yeniden milletvekili seçilirim."

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Konya İsveç Kulu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title