Haberler

Karadeniz'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Güncelleme:

Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta törenle kutlandı.

Trabzon Valiliği önündeki törene, Vali Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, Trabzon Belediyesi bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam etti.

Vali Öz, törende şeref defterine şunları yazdı:

"Şan, şeref ve kahramanlıkla dolu Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan milli mücadelenin, milli egemenlik ve bağımsızlığımızın haklı gururunu yaşadığımız 30 Ağustos zaferinin 92. yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Türk milletinin azim ve kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ispatladığı bu büyük zafer, yarınlarımız olan gençlere ışık tutacaktır. Bu büyük zaferin yıl dönümünde zaferi bize yaşatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor, Trabzonlu hemşehrilerimin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

Kutlamalar, Vali Öz'ün, beraberindeki Garnizon Komutanı Kocaoğlu ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile vatandaşların bayramını tebrik etmesinin ardından yapılan geçit töreni ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title