Haberler

Sarıgöl'ün Sorunları Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

İlk olarak Sarıgöl Belediye Hizmet Binası'nda Başkan Necati Selçuk'tan çalışmalarına yönelik brifing alan Başkan Ergün, işbirliğinin önemine dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak Sarıgöl'deki sorunları da el birliği ile çözmeye hazırız. İnşallah 2015'e tüm teşkilatlanmaları tamamlanmış, vatandaşın beklediği hizmetleri programına almış ve ilçeleriyle organize bir şekilde çalışan Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak adım atacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'u makamında ziyaret etti. Sarıgöl Belediyesi önünde kendisini bekleyen coşkulu kalabalığın alkışları arasında karşılanan Başkan Ergün, vatandaşları selamlayarak onlarla kısa bir sohbet etme imkanı buldu. Ziyarette Başkan Ergün'e Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Proje ve Etüt Daire Başkanı Müge Kuğu, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Taner İçöz, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı da eşlik etti. Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ilçe halkına verdiği sözleri bir bir yerine getireceğine dair inançlarının tam olduğunu, Sarıgöl halkının büyükşehir hizmetlerini merakla beklediğini ifade etti.

Başkan Selçuk'tan Başkan Ergün'e Brifing
Göreve geldikleri süre içerisinde gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e brifing veren Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, özellikle su konusunda yaşadıkları sorunlara ve Sarıgöllü vatandaşın geçim kaynağı olan Sultani Üzüm'de yaşanan fiyat dalgalanmasının olumsuz yönlerine dikkat çekti. Sarıgöl'ün Karacaali Mahallesi'de yaşadıkları sorun hakkında bilgi veren Başkan Selçuk, "Mahallemizde yerel seçimler öncesi il özel idarenin yapmış olduğu bir su pompası var. Ama elektrik yok. Orman arazisine yapılmış olduğundan dolayı yerin tapusu yok. Şimdiye dek herhangi bir ruhsat çalışması yapılmamış. Vatandaşımız kendi imkanlarıyla buraya bir jenaratör koymuş. Biz de günlük 15-20 litre kadar benzin gönderiyoruz. Yani benzinle su çıkarıyoruz. Depoya takviye yapıyoruz. Fakat su yetersiz geliyor. Cazibeli dediğimiz dağdan gelen suda da kuraklık dolayısıyla geri çekilme yaşanıyor. Mevcut ölçümlerimize göre su yeterli fakat kaçak su tespit ettik. Bu tespitlerimiz doğrultusunda yaklaşık 2 bin 146 ton kaçak suya yönelik uygulamalar yapacağız. Ama söz konusu bölgede yaşayan vatandaşlarımız illa ki seçim öncesi yapılan kuyudan su kullanmak istediği, mevcut suyunun içime uygun olmadığı düşünüldüğü için girişimlerimizi hızlandırdık ve GEDAŞ ile görüşmemizi yaptık. Yerin altından elektrik götürerek inşallah suyu kullanılabilir hale getireceğiz" dedi. Sarıgöl'ü ile anılan Sultani Üzüm'ün çiftçinin emeğini karşılar nitelikte olmadığını da söyleyen Selçuk, "Halkımızın en önemli geçim kaynaklarından biri olan üzümümüz piyasada yaşanan fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkileniyor. Biz 'Emeğimiz Sultaniye ekmeğimiz Sultaniye' diyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte yetiştiricilerimizin yüzünü güldürecek gelişmeler yaşanır" dedi.

Her Türlü Sorun İşbirliğiyle Emin Ellerde
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de sorunları yerinde görmek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretin önümüzdeki süreçte hizmet olarak halka yansıyacağını söyledi. Büyükşehir sınırları içerisinde Sarıgöl ilçesine yapılması gereken hizmetlerimiz neyse yapma gayretinde olacaklarını ifade eden Başkan Ergün, "Her zaman dediğimiz gibi hizmetlerimizi birliğiyle yapacağız. Sarıgöl'ün daha da gelişmesi noktasında olarak, sorunları bizzat yerinde tespit ederek üzerine gideceğiz. İnşallah da sorunların çözümü noktasında olacağız. Zaten sizler daire başkanlıklarımızla devamlı temas halindesiniz. Biz de ilçelerimize dair her türlü bilgiye sahibiz" dedi. Yaz mevsimi dolayısıyla yaşanan su sıkıntısına değinen Başkan Ergün, "Özellikle Kula, Selendi, Demirci ve Gördes ilçelerimizde su sorunları yaşanıyor. Sizlerin de ifade ettiği gibi Sarıgöl'de de aynı sorun var. Fakat MASKİ'nin yaklaşık 2 ay süre içerisinde yapılanması ve teşkilatlanmasının tamamlanmasına müteakip inşallah önümüzdeki sene su konusundaki sorunları en aza indirmiş olacağız. Bu sene geçişin sıkıntılarından biri olan ilaçlamada da sorunları çözdük. Son bir buçuk aylık sürede başarı elde edildi. Büyükşehir olarak tüm hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Ulaşımdan asfalta kadar farklı konularda çalışmalar sürüyor. Örneğin Salihli şantiyesi yeni kuruldu, bir aydır çalışmaya başladı. Akhisar'da da aynı şekilde. Oralardan diğer ilçelerimize de dağıtımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah 2015'de sıkıntı yaşamayacağız. Vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için onlara iyi hizmeti götürebilmek için el birliği ile çalışacağız. Bu anlamda kısa süre içerisinde Sarıgöl'de yapmış olduğunuz hizmetler için teşekkür ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necati Selçuk Cengiz Ergün Sarıgöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title