Haberler

Manisa'da Sultani Üzüm Şenliği Başladı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 12 senedir yapılamayan bağbozumu şenliklerini yeniden başlatma kararı aldıklarını bildirdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Son 12 senedir bu bağbozumu şenlikleri yapılamamaktaydı. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa'nın bağbozumu şenliklerini yeniden başlatma kararı aldık" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Valiliği tarafından Sultani Üzüm'ün dünyaya tanıtımını sağlamak amacıyla 3-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Manisa Sultani Üzüm Şenliği, Harmandalı mahallesinde iş adamı Salim Yavaş'ın üzüm bağında düzenlenen temsili hasat töreni ile başladı.

Törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Gediz Ovası'nın çok verimli bir ova olduğunu ekolojik özelliğinden dolayı üzümün de farklı özelliklere sahip olduğunu belirterek, "Ova özel, ürünü özel. Bu değeri, bu ovayı bu değerli ortamı mutlak korumak zorundayız. Manisa ekonomik açıdan olduğu kadar sanayisi açısından da ciddi bir potansiyeli var. Ama bütün bu etkinliklerin birbirlerini yaralamadan, birbirlerinin aleyhine çalışmadan yapılması lazım" diye konuştu.

DSİ'nin ovanın tamamını kapalı sistem sulamaya yönelik bir projesinin olduğunu hatırlatan Bektaş, bu projenin başarılması durumunda ovadaki verimin 3 katına yükselebileceğini kaydetti.

Bağbozumu şenlikleri tekrar yapılacak

Törende konuşan Başkan Cengiz Ergün ise, cumhuriyet öncesi ve sonrasında üzüm bağlarda çok büyük şenliklerin ve kültürel etkinliklerin yapıldığını ancak 2000'li yıllarda sonra kısa bir ara verildiğini belirterek "Son 12 senedir bu bağbozumu şenlikleri yapılamamaktaydı. Ancak biz tekrar Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Vali Erdoğan Bektaş başta olmak üzere Tarım Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma, Ziraat Odası, Ziraat Borsası, gibi bütün bu aktivitenin içerisinde kurumlarımızla beraber bu sene bu Manisa'nın bağbozumu şenliklerini yeniden başlatma kararı aldık" dedi.

Konuşmaların ardından üzüm bağında hasat yapılarak Sultani Üzüm Şenliği başlatıldı.

Şenlik kapsamında Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde çeşitli etkinliklerin yapılacağı belirtildi. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Bektaş Cengiz Ergün Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title