Haberler

Muharrem İnce: Yazık Değil mi Düğün Salonunda Kurultay Yapıyoruz

Güncelleme:

CHP genel başkan adayı Muharrem İnce, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, kurultayın yapıldığı salonu eleştirdi.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkan adayı olan Muharrem İnce, "Bu partiye düğün salonlarında kurultay yaptırmamak için aday oldum" dedi.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde yapılıyor.

Genel başkan adayı İnce kurultayda yaptığı konuşmada özetle şöyle dedi:

"Bizler bu yolculukta sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine uyan bir toplumu yaratmak istiyoruz.

Bizim sorunumuz bu değerleri benimsememiş, özümsememiş, kendi siyasi kulvarında başarısız olmuş, kendi partisini batırmış, kendi partisini başarıya ulaştıramamış insanların CHP'nin kurtarıcı gibi görmesindedir. Bu zihniyet CHP'yi başarıya götüremez. Çünkü bu düşüncenin özgüveni yoktur.

Partimizin evladıyla sağdan soldan her kesimden oy alabiliriz. Şımarıklık yapıyor değilim. Ama Yalova'da seçimler iptal olduğunda devlet oradaydı, bütün büyükşehir belediye başkanları oradaydı, Başbakan oradaydı. Sağcılaşmadan sağdan oy aldık. Dik durarak aldık.

Emin olun Türkiye'de de bunu başarabiliriz. Son yaşadığımız seçim cumhurbaşkanlığı seçimidir. İçime dert olan bir olay, partinin 3 grup başkanvekilininden birisiyim, televizyondan öğrendim cumhurbaşkanı adayımızı. Sadece Sayın Genel Başkan biliyor. Anket yapıldı milletvekillerimize. Size anket yapıldı, içinizden bir Allah'ın kulu Ekmeleddin İhsanoğlu yazdınız mı? O zaman o anketi niye yaptınız?

- "BU RİSK DEĞİL, BU ÖNGÖRÜSÜZLÜK, BU SİYASETİ BİLMEMEKTİR"-

Sayın Kılıçdaroğlu risk aldım, dedi. Sayın Genel Başkan ile ayrıştığım yer şurası. Ben Ekmeleddin İhsanoğlu adını duyduğum anda risk falan görmedim, yüzde yüz başarısızlık, bu risk değil ki. Tayyip Erdoğan gibi birinin karşısına meydanlarda çıkamayan, miting yapamayan birinin seçim kazanma ihtimalini nasıl görüyorsunuz. Bu risk değil, bu öngörüsüzlük, bu siyaseti bilmemektir.

-"SAYIN KILIÇDAROĞLU'NU KİŞİ OLARAK ÇOK SEVERİM"-

Hazmedemiyorum bu seçimi.

Sayın Kılıçdaroğlu'nu kişi olarak çok severim. Kendisiyle kişisel olarak hiçbir sorunum yok. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun namuslu bir adam olduğundan hiç şüphem yok.

Ama uyguladığı yanlış politikalarla Erdoğan'a cumhurbaşkanlığını hediye etti. Ben bunu hazmedemiyorum. Hazmetmeyeceğim. Hazmedenler hazmetsin.

-"DİSİPLİNSİZ DAVRANAN SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN KENDİSİ"-

Disiplin olacak diyor Sayın Genel Başkan. Disiplinsiz davranan Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi. Parti Meclisi'ni dinlemedi. Tek başına karar verdi. Bir disiplinsizlik varsa disiplinsizliği yapan kendisidir. Kendisi disiplinsizlik yapmıştır.

-"SAYIN KILIÇDAROĞLU SİPARİŞLE MASAYA YUMRUK VURURSANIZ SADECE ELİNİZ ACIR"-

Dün bir gazetede masaya yumruğumu vuracağım diyor. Sayın Kılıçdaroğlu siparişle masaya yumruk vurursanız sadece eliniz acır.

Yazık değil mi düğün salonunda kurultay yapıyoruz şimdi, niye düğün salonunda kurultay. Salonlar doluymuş. Ben aradım, düğün yapacağım dedim, aradım salonlar boş. İşte bunun için aday oldum. Bu partiye düğün salonlarında kurultay yaptırmamak için aday oldum.

-"PARTİLİYE SOPA GÖSTERMEK DİSİPLİN DEĞİLDİR"-

Partiliye sopa göstermek, partiliyi disiplin kurullarıyla ile tehdit etmek, seni disipline verim demek bir disiplin değildir, bunun adı zapturapttır, zapturapt ile parti yönetilmez.

Sopayla zapturapt olur, disiplin olmaz.

-"BEN MERKEZ YOKLAMASINDAN GELDİM ÖNSEÇİME GİTMEK İSTİYORUM" -

Benim amacım kurultaylarını üyelerine kapatan bir parti değil, kongrelerini stadyumlarda yapan bir CHP yaratmaktır.

Benim amacım umudun CHP'si, başarının CHP'sini yaratmaktır.

Sen hiç önseçimle geldin mi diye soruyorlar. Hayır 3 kez milletvekili oldum. Üçünde de merkez yoklamasıyla geldim ama ben oradan geldim ama partinin selametinin önseçimde olduğunu görüyorum.

Ben merkez yoklamasından geldim önseçime gitmek istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu özgür CHP demokrat CHP parti içi demokrasi diyerek geldi tek adamlığa doğru gidiyor, aramızdaki fark bu.

Türkiye'de bir zalim diktatörleşiyor. Erdoğan diktatörleşiyorsa direniş haktır. Bu direnişin başına geçmek için buradayım. Ben başınızı dik gezdirmek için buradayım. Balkondan konuşan faşist lideri meydanlarda konuşan bir solcu lider olarak susturmak için buradayım.

2015 seçimleri bir kader seçimi olacak.

Bu köprüden önceki son çıkıştır. Eğer yüzde 24 bandında bir oy alırsa, Erdoğan başkan olacak, ondan sonra CHP'ye kimin genel başkan olduğunun hiçbir önemi olmayacak."

-"EĞER HALKIN UMUDU KILIÇDAROĞLU İSE İNANIN Kİ SİZİN KADAR BEN DE SEVİNİRİM"-

Salondan yükselen "Kemal Başbakan" sloganları üzerine İnce konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğer halkın umudu Kılıçdaroğlu ise inanın ki sizin kadar ben de sevinirim. Ama öyle değil. Sokak öyle demiyor.

Bana burada "başbakan Kılıçdaroğlu' diye bağırmanıza gere yok, sokakta insanlar bağırıyor mu? Sokağa bakın.

Bana 330 AKP milletvekili laf atınca şaşırmıyorum da, kardeşlerim laf atınca mı şaşıracağım. Siz benim kardeşimsiniz

Bu hava seyre gelmez yoldaşlar, hayaller yok olur, değişim zamanını kaçıranlar için gelecek zor olur, aydınlık yetim kalır, Türkiye'ye yazık olur."

Salondan yükselen sloganlar üzerine

Divan'dan, "Muharrem İnce bu partinin evladıdır. CHP geleneklerine göre kendisinin konuşmasına dinlemek bu salondaki gerçek CHP'lilere yakışandır" denildi.

İnce ardından konuşmasına şöyle devam etti:

"Alevilerin cemevi taleplerini, zorunlu din dersine, zorunlu imam hatip liselerine karşı duruşlarını anlamak için Alevi olmak gerekmez.

Benim genel başkanlığımda Aleviliğin tanımını devlet yapamayacak.

-EKONOMİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK-

Benim genel başkanlığımda, inşallah başbakanlığımda kamuya işe alımlarda hiçbir mülakatta mezhep sorgulaması yapılmayacak.

Ekonomi önceliğimiz olacak.

Taşeron uygulamasına son vereceğiz.

Yargıya olan güveni yeniden sağlayacağız. Gerçek bir bağımsız yargı sistemi kuracağız.

Kişilerin özel yaşamına yapılan her türlü müdahaleyi ortadan kaldıracağız.

Dünyada telefonları dinlenen değil, sözü dinlenen bir başbakan olmak için buradayız.

Sizden Gezi destanını yazan gençler kadar duyarlı ve dirençli olmanızı istiyorum.

Ben size CHP'nin iktidarını vadediyorum. Bu yolculuk başbakanlıkta bitecek.

(MG/GO/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title