Haberler

Meclis Toplandı

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında AK Parti Gurubu'nun kentin önemli hizmetlerine yönelik konuları komisyona havale etmesi gerginliğe neden oldu.

Gecikmelerin zaman kaybı olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu işin artık cılkı çıktı" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Gündemin 10. maddesi olan 'Manisa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde geçerli olacak Planlı Alanlar Yönetmenliği hazırlanması ile ilgili rapora yönelik MHP Gurup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü bilgi verdi. Güzgülü, "Komisyon raporu aldıktan sonra yeni yönetmenlik çıkmış. Komisyon raporunun bazı konularda uzlaşmadığını tespit ettik. Tekrar yanlışa düşmemek, ters bir durum oluşmaması adına bu raporun tekrar yeni yönetmelik çerçevesinde incelenmesi gerektiğini düşündük" dedi. Başkan Ergün ise, "Yani konu mevcut ilçe belediyelerinden yürürlükteki plan notlarının istenmesi, bunların tamamının komisyona iletilmesinden sonra tekrar masaya yatırılıp, değerlendirilmesidir. O yüzden yanlışlık olmasın" dedi. Zülfikar Gürcan tekrar komisyona gönderilmesi yönünde oy kullanacaklarını belirtirken, madde oybirliği ile meclisten geçti. Can Mercül de yeni yönetmelik konusunda bilgi istedi. Başkan Ergün de komisyonun yeni yönetmelik çerçevesinde konuyu değerlendireceğini söyledi.

Komisyon Raporuna İtiraz Ortamı Gerdi

Gündemin önemli maddeleri arasında yer alan Uncubozköy Mahallesi Adliye Sarayı arkasında bulunan 26 bin metrekaresi Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 41 bin metrekarelik alanın izale-i şüyu satışıyla ilgili raporu mecliste tartışmalara yol açtı. AK Parti Grup Başkan Vekili Zülfükar Gürcan, raporun tekrar komisyon tarafından değerlendirilmesini talep etti. Başkan Ergün de raporun tekrar komisyona gönderilmesi durumunda AK Parti Grubu'nun söz konusu alanın satışındaki yetkiyi geri çekip çekmediklerini sorarak, "Bu istek imar konusuna kısas mı oluyor onu bileyim. Şuanda bunun satışı söz konusu değil. Yetkiyi vermeyecekseniz geri çekin. Konuyu kamuoyuna tekrar hatırlatalım. Adliye arkasındaki 41 bin metrekarelik alanın 26 bin metrekaresi Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Bunun satışı da kısa süre içerisinde mahkeme tarafından açıklanacak. Bu mahkeme satışına Büyükşehir Belediyesi'nin katılması tabii ki zorunlu ve gerçek. Burada geçen ay komisyona sevk edilen maddeye istinaden, Büyükşehir Belediye Başkanının büyükşehir adına bu satışın kaç liraya kadar çıkacağına yönelik katılmasına komisyon karar verecek. Burada komisyonun almış olduğu bir karar var. Kararda aynen şu yazıyor 'Yapılan görüşme neticesinde söz konusu taşınmazda arsanın satış ihalesinde belediyemiz adına Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün veya yetkilendireceği belediyemiz personeline sınırsız pey öne sürebilmesi yetkisi verilmesi uygun görülmüştür' Şimdi bu yetkiyi geri mi alıyorsunuz? İsterseniz ihaleye hiç katılım olmasın. Canınız nasıl isterse. Peki yetki vermezseniz kim girecek ihaleye? Ne oldu da kararınızı değiştirdiniz? Şuana kadar böyle bir karar değişikliği gelmedi bize. Bu konudaki izahatler komisyonda görüşülsün" dedi. Söz konusu madde oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi.

Büyükşehir Yetkilerini Kullanma Kararını Kendi Verir

Gündemin bir başka maddesi olan Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ilçe otogarlarında çalıştırılacak özel güvenlik personeline yönelik görüşmeler esnasında mecliste tansiyon yükseldi. Başkan Ergün maddeye yönelik kamuoyunu şu şekilde aydınlattı, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ilçelerde açacağı oto terminal, hizmet binaları, şantiye hal binalarında görevlendireceği elemanların tespiti noktasında bir çalışmadır. Ancak görülen lüzum üzerine bazı ilçeler ki söylemekten sakınca duymuyorum; Gördes ve Köprübaşı'nın söz konusu güvenlik personeline ihtiyacı yokmuş. Sonuçta konuşlandırılacak personel noktasında kararın Büyükşehir Belediyesi'nde olması lazım. Her ilçe çalıştıracağı ekibi kendi tayin eder. Orada çalışacak olan 2-3 kişi olup olmama noktasındaki hakkın gasp edilmesine yönelik karar beni çok üzüyor. Gördes'te çalışacak olan güvenliğin kararını bırakın ben karar vereyim. Orada 5 kişi mi 10 kişi mi çalışacak personelin yetkisi başkanındadır, genel sekreterindedir, amirindedir. Oradaki güvenliğin ya da durumun sorumluluğunu sen değil ben alacağım. Manisa Belediyesi'nin bünyesindeki personelin hangi şartlarda çalıştığını geçen 5 yıllık süresine bakın. Madem kamu vicdanı noktasında bakıyorsunuz; 5 yıllık dönemimize bakın. Burada bence önyargı var. Bu işin tadını kaçırmanın bir anlamı yok. Şimdi benim orada çalıştıracağım 2 tane güvenlik elemanına Gördes Belediye Başkanı karar veremez. Büyükşehir kararı olarak biz veririz" dedi. Bunun üzerine söz alan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, kimsenin yetkisini kendilerinde görmeyeceklerini ifade ederek, çalıştırılacak güvenlik personeli sayısın kamu vicdanını rahatsız edebileceğini ifade etti.

Göllerde Boğulmayalım Okyanusa Bakalım

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü özel güvenlik personeli konusuna yönelik söz alarak konuya açıklık getirdi. Gördes'te çalışacak personel sayısıyla Akhisar'da çalışacak personel sayısının aynı olmayacağını ifade ederek, "İlgili daireler çalışmalarını yapıyor. İlçelerde 5'er kişi düşünülmüş. Kanunda 1 kişi yazıp 2 kişi çalıştıramayacağından, Valilik izni gerektiğinden meclise bu şekilde bir madde getirilmiştir. Geçmişte de bu şekilde yaptık. Bu tip komisyonlarda tam kadro çalıştırılmamıştır. Düşünüldüğü gibi değil, ihtiyaç ne kadarsa o kadar personel çalıştırılmıştır. Bizler de devletin parasını düşünen insanlarız. Küçük yerlerde dans edildiğini düşünüyorum. Biz büyükşehiriz, okyanusa bakalım göllere boğulmayalım" dedi.

AK Parti İlçe Güvenlik Personeline Sıcak Bakmadı

Gördes Belediyesi'nde kaç güvenlik personeli çalıştığına yönelik soru üzerine konuşan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un 'Konu Gördes değil' demesi mecliste gülüşmelere sebep oldu. Başkan Ergün de sesini yükselterek, "Peki koymayalım oralara güvenlik elemanı, hizmet yaptırmayalım, çalınsın, çırpılsın ne varsa. Emniyet var polis var diyorsunuz. Hizmet binalarına polis mi konuşlandırılır? Ki hala cevap alamadık 'Gördes Belediyesi'nde kaç güvenlik personeli var? Kamu vicdanı var burada" dedi. Başkan Akyol da 5 güvenlik personelinin olduğunu söyledi. Söz konusu madde oylandığı esnada 'sayılsın ısrarı' yapıldı. Oylama sonucunda madde oy çokluğu ile tekrar görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

Yasalara Göre Karar Veririz

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi 10. maddeye istinaden usüle yönelik yanlışlıkların yapıldığı iddiasıyla söz alarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün meclisi gerdiğini, meclis kararlarına saygı gösterilmesi gerektiğini, MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü'nün hata yaptığını iddia eden açıklamalarda bulundu. Çerçi, gündemin 10. maddesinde yer alan Planlı Alanlar Yönetmeliğinin hazırlamasına yönelik teklife istinaden komisyona söz vermeden oylamaya geçildiğini, imarla ilgili konuya yönelik önerge vereceklerini söyledi. Başkan Ergün de yanlışlık olduğu takdirde maddenin komisyonda görüşüleceğini ifade etti. Bunun üzerine söz alan Başkan Ergün, "Bir madde görüşüldü komisyona havale edildi. Siz alınan bir kararın ardından 5 madde geçtikten sonra değiştirmek üzere teklif veriyorsunuz. Gelecek ay zaten görüşülecek. Görüşülen madde tekrar karara bağlanmaz. Yasalar açıktır. Kayıtlarda konuşmalarımız var. Söz hakkı verdim. Konuştunuz. Görüşülmüş bir madde 10 madde daha başa sarıp tekrar görüşülmez. Açın maddeyi okuyun. Anlamak istemiyorsanız alın kitabı elinize okuyun" dedi.

Söz Verilmedi Yanlış Bir İfadedir

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da 10. maddenin nasıl görüşüldüğünü hatırlattı. AK Partili Can Mercül'ün 'iş bitmiş' zaten şeklindeki yorumuna karşılık veren Başkan Karaçoban, "Söz verilmedi bize derseniz bu yanlış bir ifadedir. Buradaki tüm meclis üyeleri zaten konuşmalar esnasında buradaydı. Bu madde komisyona havale edildi. Önümüzdeki ay görüşülecek. Buna siz de oy verdiniz" dedi.

İtfaiye Aracı Alımına AK Parti Engeli

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, "Büyükşehir olmadan önce sizlerin talimatlarıyla ilçelerdeki araç tespitlerini yapmıştık. 15 ilçe 68 beldede araçları tespit ettik. Tespitlerimiz doğrultusunda büyükşehir olduğumuzda sıkıntı yaşayabileceğimizi sunmuştuk. Sizler de çalışmalarımızı sürdürmemizi ifade etmiştiniz. Meclise oy birliği ile bir karar alındı. Büyükşehir statüsü kazandığımız için İller Bankası ya da başka bir yoldan kredi kullanabilmemiz için kararın güncellenmesi gerekmektedir" dedi. AK Parti Grubu olarak söz alan Zülfükar Gürcan da maddenin komisyona havale edilmesini teklif etti. Başkan Ergün de itfaiyeye alınacak 56 tane aracın komisyonluk işi olmadığını ifade ederek, "Alınmış bir kararı güncellemek gerekiyordu. Ama siz Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ile götüreceği hizmetler noktasında alacağı 56 aracı bekletelim diyorsunuz. Eğer Allah korusun bir yangın olursa hesabını sorarız. Elimizdeki mevcut araçların yetmediği açık ve nettir. Siz bekleyin diyorsunuz, biz seve seve bekleriz. Bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. İlgili madde tekrar görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Toplantının sonunda Ekim ayı meclis toplantısının 14 Ekim saat 18:00'de gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Ak Parti Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title