Haberler

Okuluma Dokunma' Eylemi

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki 19 Mayıs Ortaokulu yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde bir grup veli ve öğrencinin eylemine sahne oldu.

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki 19 Mayıs Ortaokulu yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde bir grup veli ve öğrencinin eylemine sahne oldu. Okul binasının Alaşehir İmam Hatip Lisesi ile birlikte kullanılacağı söylentisi üzerine okul bahçesinde toplanan veliler, 'Okulumuza Dokunmayın' yazılı pankartlar açarak imza kampanyası başlattı.

Alaşehir İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, dersliklerinin yetersiz olması gerekçesiyle Alaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başka okulda eğitime devam edilmesi için talepte bulundu. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrencilerin 19 Mayıs Ortaokulu'nda eğitim görebilmesi için müfettiş görevlendirmesi ise veli ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. Okul bahçesine açılan stantta veliler uygulamanın iptali için imza toplarken, öğrenciler de ellerinde dövizlerle okullarını paylaşmak istemediklerini söylediler. İmam Hatip okullarına karşı olmadıklarını dile getiren 19 Mayıs Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Ahir, kararın uygulamaya geçmesi halinde kendi öğrencilerinin olumsuz etkileneceğini söyledi. Okulun Alaşehir'in en eski okullarından birisi olduğunu vurgulayan Ahir, Okulumuz eğitim alanında başarısı çok yüksek olan elit bir okuldur. İmam Hatip Lisesi'nin geçici olarak bile gelmesi başarıyı olumsuz yönde etkileyecek. İki okulun aynı binada eğitim görmesi başarı oranını düşürür. Topladığımız imzaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ileteceğiz dedi.

19 Mayıs Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Selen Öküzcüoğlu, 1954 yılında kurulan okullarının, geçici olarak da olsa başka bir okulla birlikte eğitime devam edemeyeceğini söyleyerek İmam Hatip Lisesi'nin okulumuza girmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü iki okulun aynı binada eğitim vermesi başarıyı olumsuz yönde etkiler dedi.

Alaşehir Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir ise, İmamhatip Lisesi Müdürlüğü'nden yer darlığı nedeniyle kendilerine talep geldiğini doğrularken, Biz de 7 dershanesi boş durumda olan 19 Mayıs Ortaokulu'nun incelenmesi yönünde ilden müfettiş talebinde bulunduk. Geçici bir çözüm olarak düşündüğümüz bu çalışmada henüz bir gelişme yok. Müfettiş, belki İmam Hatip Lisesi'nin çift öğretim yapmasını öngörebilir. Müfettişin raporu doğrultusunda karar verilecek diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Alaşehir 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title