Haberler

Üç Hastane Gezdi, 26 Saat Sonra Ameliyata Alındı

Güncelleme:

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, inşaatlarda metal ve taş kesmekte kullanılan elektrikli spirali, tahta kesmeye çalıştığı sırada elinden kaçıran 74 yaşındaki Mahmut Çınar, cinsel organı ve sağ bacağından yaralandı, 3 ayak parmağı kesildi. Çınar, Alaşehir Devlet Hastanesi'nden sonra, Manisa'ya Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada bekletilen Çınar, ameliyat sırasının geç geleceği gerekçesiyle bu kez İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi, tam 26 saat sonra ameliyata alındı. Yaşananlara tepki gösteren Çınar'ın kardeşi Mustafa Çınar, "İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekir" dedi.

Geçen pazartesi günü saat 10.00 sıralarında, Alaşehir İlçesi'nde meydana gelen olayda, Mahmut Çınar, evinin önünde 'canavar taşı' olarak da bilinen inşaatlarda metal, seramik, mermer kesip, taşlamaya yarayan elektrikli spiralle tahta kesmeye başladı. Bu sırada, Çınar'ın elinden kaçırdığı aletin ucundaki keskin bölüm, sağ ayağının üç parmağını kestikten sonra sol bacağını, ardından da cinsel organını parçaladı. Kanlar içinde kalan Mahmut Çınar, yakınları tarafından ilk olarak Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Çınar için mikro cerrahi uzmanının olması gerektiği söylenerek Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Manisa'da da yaklaşık iki saat bekletilen Çınar, ameliyat için sıranın geç geleceği gekeçesiyle bu kez de İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Aynı gün saat 18.00 sıralarında hastanenin acil servisine giren Mahmut Çınar'a burada da yine ameliyathanelerin dolu olduğu gerekçesiyle beklemesi gerektiği söylendi.

SAĞLIK BAKANLIĞI HATTINI ARADILAR

Mahmut Çınar'ın yakınlarının Sağlık Bakanlığı şikayet hattını aramalarına rağmen ameliyat için beklenen sıra gelmedi. Talihsiz adam bu süre içinde acil serviste tutulurken, ancak olaydan tam 26 saat sonra salı günü 12.00 sıralarında ameliyata alındı. Parmakları ve cinsel organındaki yaralara müdahale edildi.

Yaşananlara isyan eden Çınar'ın kardeşi Mustafa Çınar, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyledi. Mustafa Çınar, "Bizi hastaneler bir türlü kabul etmek istemedi, yer olmadığını söylediler. O zaman kardeşim gibi acil müdahale gereken hastalar ne olacak? Madem yer yok neden buraya getirdiler? Ben sorduğumda 'Başka hastanelelerde de yer yokmuş' dediler. Bunun hesabını birileri vermeli. Hukuki yollara da başvuracağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çınar Mahmut Çınar Alaşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title