Haberler

Yabancı Yatırımcının Gözdesi, Doğu Marmara

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan bölgede 4,5 yılda 355 yabancı sermayeli firmanın yatırım yaptığını bildirdi.

Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, doğrudan yabancı yatırım girişlerinin hem bölgesel hem de ulusal ekonominin büyümesine önemli katkılar sağladığını belirterek, Türkiye'de üretimde bulunan yabancı sanayicinin gayrisafi milli hasılayla sermaye artışında olumlu rol oynadığını kaydetti.

Ekonomik kalkınma için gelir artışının sağlanması, bunun için de üretim faktörlerindeki artışın sürekli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Akbulut, Türkiye'nin bugüne kadar yabancı yatırımlardan çok daha fazlasını çekebilecek potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti.

Akbulut, Doğu Marmara'nın yüksek lojistik kapasitesi, organize altyapısı, nitelikli insan kaynağı, İstanbul ve Ankara ile beraber yaklaşık 22 milyon kişilik pazar büyüklüğüyle uluslararası yatırımlar için cazip ve öncelikli olduğuna işaret ederek, şunları belirtti:

"Doğu Marmara'ya 2010-2014 haziran dönemini kapsayan 4,5 yılda 355 yabancı sermayeli firma giriş yapmıştır. Yatırım yapılan sektörler ölçeğinde ise toptan ve perakende ticaret sektöründe 101 firmayla ilk sırayı almıştır. İmalat sektöründe 74, hizmet sektöründe 68, inşaat sektöründe 51, lojistik sektöründe, 34, enerji sektöründe 16, tarım ve turizm sektörlerinde dörder ve madencilik sektöründe ise 3 yabancı sermayeli firma son 4,5 yıllık dönemde bölgemizde yatırım gerçekleştirmiştir."

İş yapma kolaylığının arttırılması, uluslararası doğrudan yatırımların Doğu Marmara'ya çekilmesi ve yatırımcıların doğru bilgilendirilmesi noktasında MARKA'nın büyük sorumluluk üstlendiğini aktaran Akbulut, özellikle katma değeri yüksek, çevreci ve ileri teknoloji ürünlerin imalatını yapan yabancı sermayeli firmaların bölgeye kazandırılabilmesi için çok sayıda bilgilendirme faaliyetinde bulunduklarını bildirdi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title