Haberler

Çocuklar, Uygulamalı Kazı Havuzunda Arkeoloijiyi Tanıma Fırsatı Buluyor

Düzce Belediyesince düzenlenen Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında çocuklar, Düzce Üniversitesi (DÜ) öğrencilerinin hazırladığı uygulamalı kazı havuzunda arkeolojiyi tanıma fırsatı buluyor.

DÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, AA muhabirine, arkeolojiyi sevdirmek için uygulamalı kazı havuzu hazırladıklarını belirterek, içine duvar ördüklerini, pişmiş topraktan figürler ve testiler koyduklarını söyledi.

Çocuklara havuzda kazının yanı sıra, arkeolojik kitaplardan boyamalar, seramik hamurundan küçük kaplar ve çeşitli figürler yaptırdıklarını kaydeden Ayengin, "Arkeoloji bilimini çocuklara sevdirmek istiyoruz. Arkeolojiyi sevdirirsek arkeolojik kalıntıları da koruma bilinci kazandırmış olacağız. Arkeolojik verileri korumaları gerektiğini, bunların dünya mirası olduğunu çocuklarımıza aktarıyoruz" dedi.

Düzce'nin arkeolojik anlamda çok zengin olduğunu anımsatan Ayengin, "Onun için de çocuklara bu bilgilendirmenin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Katılım çok yoğun. Okullardan gelen öğrenciler çok fazla. Yoğunluktan dolayı onlarla ilgilenmekte bile zorluk çektik" değerlendirmesinde bulundu.

Ayengin, çocuklara arkeolojiyi sevdirdikleri takdirde, arkeolojik kalıntıları koruma bilincini de kazandırmış olacaklarını savunarak, "Arkeolojik verileri korumaları gerektiğini, bunların dünya mirası olduğunu çocuklarımıza aktarıyoruz" ifadesini kullandı. - Düzce

Kaynak: AA / Yerel

Düzce Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title