Haberler

Paralarını Alamayınca Çalıştıkları İnşaata Çıktılar

Burdur'da bir inşaatta çalışan ve paralarını alamadıklarını iddia eden 32 işçiden 3'ü, inşaatın en üst katına çıktı.

Burdur- Tefenni karayolundaki bir inşaatta çalışan ve bayram öncesi almaları gereken paralarını alamadıklarını ifade eden 32 kişiden M.A, M.K ve S.S, 3 katlı inşaatın en üst katına çıktı. Buradan aşağıdaki polis ekiplerine seslenen işçiler, paralarının derhal ödenmesini, aksi halde atlayacaklarını söyledi.

Bu arada sağlık ve itfaiye ekipleri de çevrede tedbir aldı. Bunun üzerine inşaattan sorumlu ana ve taşeron firma yetkilileri ile irtibata geçen polis ekipleri, işçileri sakinleştirdi. Ana firma yetkilileri olay yerine gelerek, işçilere alacaklarının biner liralık kısmını verebileceklerini söyledi.

Firma yetkilileri ile anlaşması üzerine işçiler, inşaattan indi. Polis otosuna bindirilen 3 işçi, ifadelerine başvurulmak üzere Burdur Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İşçilerden Yakup Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, firma yetkililerinin kendilerine bugün ödeme yapacaklarını söylediğini ancak yapmadığını kaydetti. 32 işçinin ortalama 3 bin lira alacağı bulunduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Bayrama çocuklarımızın yanına gideceğiz, mağduruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bütün meselemiz bu. Taşeron firma ortada yok. Geçen aylarda da gününde ödenmedi ama sonuçta paramızı aldık. 'Bayramdan önce kimsenin alacağı kalmayacak, ödenecek' denildi ama maalesef ödenmedi." - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Tefenni Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title