Haberler

    Sokaklarda Yasak Sessizliği

    Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarına yönelik protestolarda ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi. Dört ölüm haberi Mardin ve Van'dan geldi. Van Valisi Nezih Doğan, şehirdeki olaylar sırasında 55 yaşındaki Hamdi Caner'in de hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Doğan, Caner'in yakılan işyerini korumaya çalışırken öldüğünü, ölüm sebebinin otopsi ile belli olacağını söyledi. Yakılan bir işyerini ziyaret eden vali, belediyeyi de çıkan yangınlara müdahale etmemekle suçladı.

    Anadolu Ajansı'nın haberine göre,Mardin'in Dargeçit ve Derik ilçesindeki gösterilerde üç kişi öldü. Dargeçit ilçesindeki olaylarda kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi öldü. Derik ilçesinde de bir kişi yolu trafiğe kapatan grupla tartıştı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine Kerem Karaaslan hayatını kaybetti.

    Olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 8, Mardin'de 3, Siirt'te 2, Batman, Muş ve Van'da da birer olmak üzere toplam 16 kişi hayatını kaybetti

    Sokaklar sessiz

    Olaylar sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde Çarşamba sabahı sessizlik hakim. Olayların ardından Diyarbakır, Batman ve Mardin'in altı ilçesi ile Van Erciş, Muş Varto ve Siirt Kurtalan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

    8 kişinin öldüğü Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı Perşembe günü sabah 06: 00'ya kadar sürecek. Yasak, merkezi ve 15 ilçeyi kapsayacak şekilde genişletilmiş durumda.

    Diyarbakır'daki Al Jazeera muhabirleri şehirde sokağa çıkma yasağının uygulanması için askerin güvenlik önlemleri aldığını bildirdi. Polis araçlarından sokağa çıkma yasağına uyulması için sokaklarda anons yapılıyor.

    Güne sakin başlayan kentin dört tarafında güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Askerler şehir girişinde ve içinde önlemleri artırdı. Kente giriş çıkışlara izin verilmiyor. Sokağa çıkma yasağından haberi olmayanlar dışarı çıksa da daha sonra evlerine döndü. Kentte henüz herhangi bir eylem bilgisi gelmedi.

    Türk Hava Yolları ile Anadolu Jet kente sabah yapılacak uçak seferlerini iptal etti.

    Hasar tespiti yapılıyor

    Gece boyunca devam eden gösterilerde zarar gören kamu kurumları ve işyerlerinde hasar tespit ve onarım çalışmaları yapılıyor.

    Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde göstericilerin devirdiği aydınlatma ve üzerinde MOBESE kameralarının bulunduğu direkler, barikat için kullandıkları demir ve beton parçalar, dökülen çöpler bazı yerlerde yol ortasında duruyor.

    Ağrı'da gösteriler sürüyor

    Doğu Anadolu kenti Ağrı'da ise olaylar devam ediyor. Polis göz yaşartıcı gaz kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalışıyor. Salı gecesinden beri jandarma ekipleri de emniyete destek veriyor.

    Salı günü gözaltına alınan yedi kişi savcılığa sevk edildi.

    Van'da esnaf kepenk açmadı

    Van'da yaşanan olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Bir Emniyet Müdür Yardımcısı ile iki polis memurunun yaralandığı kent güne sakin başladı. Al Jazeera muhabiri, kent ve ilçelerindeki olayların tamamen durduğunu aktardı. Erciş'te sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Kent merkezinde ise esnafın büyük bir bölümü dükkanlarını açmadı. Esnaf dükkan önünde beklerken, sokaklarda yakılan araçlar ve kurulan barikatlar henüz temizlenmedi.

    Hakkari'de eğitime ara

    Hakkari'de de kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczane dışında işyerleri kapalı, güvenlik önelmeleri sürüyor. Hakkari'nin merkezi ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde eğitime ara verildi.

    Batman'da durum sakin

    Al Jazeera'ye bilgi veren Batmanlı kaynaklar, kentte durumun sakin olduğunu belirttiler. Kente giriş çıkışlarda da sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Kente giriş çıkışlara sınırlı şekilde izin veriliyor.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Diyarbakır Batman Kobani Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title