Haberler

SEDAŞ'ın Teknik Eğitim Merkezi Rekora Koşuyor

Güncelleme:


GÜVENLİ ÇALIŞMA BASAMAKLARI

SEDAŞ Sakarya teknik eğitim merkezinde düzenlenen eğitimlerle, çalışanların mesleki bilgilerini yenilemeleri ve teknik anlamda bilgi donanımlarını arttırmaları, iş yapış süreçlerinde güvenli çalışma basamaklarına uyum ve iş güvenliği kültürünü geliştirmeyi hedefliyor.

DENEYİMLİ EĞİTİMCİLERLE

İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri kapsamında 1400 çalışanın eğitime alındığı merkezde, "Güvenli Çalışma Basamakları Teknik Eğitim Programı" 13 Ekim 2014-11 Kasım 2014 tarihleri arası Şebeke İşletme Bakım Grup Müdürlüğü bünyesinde çalışan 550 personeli kapsıyor. SEDAŞ'ın şebeke operasyon çalışanlarına yönelik düzenlenen ve Ekim ayı içinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri kapsamında başlanan, Manevra ve Topraklama başlıklı eğitimler, Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli illerinde işletme bakım faaliyetlerini sürdüren çalışanların bir araya geldiği farklı eğitim gruplarıyla gerçekleştiriliyor. Bu eğitim programları usta eğiticiler, şebeke operasyon mühendisleri ve iş güvenliği uzmanları nezaretinde SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde uygulamalı bir şekilde sürdürülüyor.

SAHADA UYGULAMA YAPILIYOR

SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde en fazla 25 kişi kapasiteli sınıflarda ders yapılıyor, klimalı ve rahat bir ortamda eğitimler veriliyor. Ayrıca projeksiyonlu bilgisayar destek ekipmanları ile teorik konular görselleştirilerek, kursiyerlere efektif ve inovatif bir eğitim ortamı sunulurken, teknik eğitimlere ait uygulamalar, eğitim tesisi sahasındaki uygulama alanlarında gerçekleştiriliyor.

MANEVRA VE TOPRAKLAMA

SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezi uygulama sahasında bulunan muhtelif elektrik direklerinde (ağaç direk, A Tipi Direk, Kafes Direk, Durdurucu Demir Direk, Taşıyıcı Direk, Trafo Direği vs.) alçak gerilim (380 Volt) ve yüksek gerilim (34 bin 500 Volt) altında güvenli çalışma, topraklama yapma, ayrıca elektrik dağıtım şebekesinde, dağıtım panolarında ve metal muhafazalı modüler hücrelerde sisteme müdahale etme ve manevra yapma konularında yetkili eğiticiler eşliğinde, eğitime gelen kursiyerlerin güvenlikli bir şekilde eğitim almaları ve eğitimin gereklerini yerine getirmeleri sağlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title