Haberler

İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Kaplan, Konya'da

Kaplan, ilk yurt dışı ziyaretini Konya'ya gerçekleştirdi.

İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan, bakanlığa atandıktan sonra ilk yurt dışı ziyaretini Konya'ya gerçekleştirerek, İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve ve Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ile bir araya geldi.

İlk olarak Akdeve'yi makamında ziyaret eden Kaplan, İsveç'te yaşayan birçok Türk vatandaşın memleketinin Kulu olduğunu söyledi.

İlçede haziran ayında gerçekleştirilen fahri konsolosluğun açılışına katıldığını anımsatan Kaplan, şunları kaydetti:

"Bu açılış hem Türk hem de İsveç vatandaşları için çok önemliydi. Verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Yıldız'a teşekkür ediyoruz. Çünkü Kulu Belediyesinin de burada ciddi bir çalışmaya katkı sağladığını biliyoruz. Kulu Belediyesinin 2015 yılında kutlanacak İsveç'e Göçün 50. Yılı etkinlikleri öncesinde de çok önemli bir rol üstleneceği kesin. Biz de elimizden geldiğince gelişmeleri takip ediyoruz."

Akdeve ise İsveç'te yaşayan 100 bin kişiden yarısının Kululu olması ve ilçeye konsolosluk açılmasının, Kulu'ya verilen değeri gösterdiğini ifade etti.

Kululuların, sağladıkları imkanlardan dolayı İsveç devleti ve hükümetine minnettar olduklarını dile getiren Akdeve, "Hemşehrilerimden isteğim var. İsveç hükümetinin kanunlarına ve usullerine uysunlar. İyi bir İsveç vatandaşı olsunlar ve bizim burada gönül elçilerimiz olsunlar. İki devlet arasında köprü oluşturmalarını diliyorum. İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt'ın da sizin gibi ilk ziyaretini Konya'ya yapmıştı. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Daha sonra Kaplan ve Akdeve, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı makamında ziyaret etti. Kaplan, Ankara'da İsveç merkezli bir firmanın Türkiye'deki 100. yıl kutlamasına katılmak üzere Konya'dan ayrıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kaplan İsveç Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title