Haberler

Kredili Konut Satışları Ekim'de Yüzde 30.8 Yükseldi

Güncelleme:

Türkiye genelinde kredili konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30.8'lik artışla 34 bini geçerken, 10 aylık satışlar geçen yılın yüzde 20.0 gerisinde kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25.3 artarak 95 bin 645 düzeyine çıktı.

Toplam konut satışları 10 aylık dönemde ise 927 bin düzeyine çıktı. Geçen yılın aynı dönemindeki toplam satışlar 939 bin düzeyindeydi.

Aynı dönemler itibarıyla, mortgage kredileriyle ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30.8 artış göstererek 34 bin 451 düzeyine çıktı.

Buna karşılık, yılın ilk 10 aylık dönemindeki ipotekli konut satışları, 310 bin düzeyine çıkarken, geçen yılın aynı dönemindeki 387 bin adetin yüzde 20.0 gerisinde kaldı.

Eylüldeki toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 36 olurken, İstanbul 7 bin 338 konut ve yüzde 21.3 pay ile ilk sırayı aldı.

İSTANBUL'UN PAYI YÜZDE 18.0

Toplam konut satışlarında ise, İstanbul yüzde 18.0 pay ve 17 bin 240 konut ile en yüksek paya sahip oldu.

Satış sayılarına göre İstanbul'u, yüzde 11 pay ve 10 bin 549 konut satışı ile Ankara, yüzde 6 pay ve 5 bin 772 konut satışı ile İzmir izledi.

Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 15 konut ile Ardahan, 18 konut ile Hakkari ve 41 konut ile Bayburt oldu.

DİĞER KONUT SATIŞLARI

Mortgage kredisi dışındaki diğer konut satışları da Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22.4 artarak 61 bin 194'e çıktı.

Diğer konut satışlarında İstanbul yüzde 16,2 pay ile ilk sırayı alırken, Türkiye genelindeki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 57.4 oldu.

Ankara 6 bin 336 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara'yı 3 bin 521 konut satışı ile Antalya izledi. Diğer konut satışının en az olduğu il, 12 konut ile Ardahan oldu.

YENİ KONUT SATIŞLARINDA YÜZDE 25.8 ARTIŞ

Türkiye genelinde ilk defa satılan yeni konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25.8 artarak 44 bin 499 düzeyine yükseldi ve toplam konut satışları içindeki payı yüzde 46.5 oldu.

İlk satışlarda İstanbul yüzde 17.7 ile en büyük paya sahip olurken, İstanbul'u 4 bin 551 konut satışı ile Ankara ve 2 bin 251 konut satışı ile Antalya izledi.

İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI

Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24.8 artış göstererek 51 bin 146 oldu.

İkinci el konut satışlarında da İstanbul 9 bin 371 konut satışı ve yüzde 18.3 pay ile ilk sırayı aldı.

İstanbul'daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 54.4 oldu. Ankara 5 bin 998 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara'yı 3 bin 568 konut satışı ile İzmir izledi.

YABANCILARA KONUT SATIŞI

Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim 2014'te ilk sırayı 612 konut ile Antalya aldı. Antalya ilini sırasıyla 556 konut satışı ile İstanbul, 121 konut satışı ile Aydın, 103 konut satışı ile Muğla, 84 konut satışı ile Yalova ve 78 konut satışı ile Bursa izledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu İstanbul Antalya Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title