Haberler

Onlar İçin Bir Gülümseme En Özel Hediye

Güncelleme:

Bayburt'ta özel eğitim gerektiren bireylere hizmet veren okuldaki öğretmenler, öğrencilerinin yeteneklerinin farkına varmaları ve hayata hazırlanmaları için fedakarca görev yapıyor.

Bayburt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'na devam eden 47 öğrenciye eğitim veren 15 öğretmen, öğrencilerinin temel öz bakım ve bağımsız yaşam becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmaya ve topluma uyumlarını sağlamaya gayret ediyor.

Ailelerin beklentilerini gerçekleştirmeyi amaç edilen öğretmenler, bir öğrencilerinin "anne" demesi ya da kendisine gülümsemesini dahi en özel ve değerli Öğretmenler Günü hediyesi olarak kabul ediyor.

Özel eğitim öğretmeni Derya Berber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

Öğrencilerinin kendileri için çok özel olduğunu dile getiren Berber, şunları söyledi:
"Bu çocuklarımız bizler için çok özel. Bu çocuklardan birinin 'anne' demesi bizim için en güzel Öğretmenler Günü hediyesi. Çünkü bu çocukların anneleri, evlatlarından bunu duymayı bekliyor. Tuvaletini yapabilmesi, bizler için en büyük hediyelerden biri. Onu öğrenebilmesi, bizim öğretebilmemiz... Çünkü ailelerimizin de beklentisi bu şekilde. Aileleri mutlu edebilmek, çocukların öğrendiğini görebilmek en büyük hediyemiz. Bu yüzden çok mutluyum. Öğrencinin öğrettiğiniz şeyi yapabildiğini görmek çok değerli."

"ONLARIN GÖZLERİNİN GÜLÜMSEMESİ BİZİM İÇİN EN DEĞERLİ ŞEY"

Aynı okulda görev yapan İlgin Kara ise kutsal bir değer olan eğitimi öğrencileriyle birlikte yaşadıklarını anlattı.

Bayburt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda göreve başladığında, görevinin diğer öğretmenlerden daha farklı, daha içerikli olduğunu gördüğüne işaret eden Kara, "Çünkü eğitimlerinin bir göstergesi olarak okulda öğrettiklerimizi yaşantılarında göstermeleri bizler için çok değerli. Öğrencilerimiz özel bir yapıya sahip olduğu için bizim gözümüzdeki değerleri daha farklı. Bunun için de bizim için 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün ayrı güzelliği var. Çünkü onların gözlerinin gülümsemesi bizim için en değerli şey" dedi.

Bayburt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencisi Deniz Akburak da öğretmenlerinin kendilerine çok ders çalıştırdığını belirterek, "Onları çok seviyoruz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun" ifadesini kullandı. - Bayburt

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title