Haberler

Bu İllerde Konut Neredeyse Satılamıyor

Güncelleme:

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde kredili konut satışları bu yıl düştü. Ardahan, Hakkari ve Bayburt'da ise konut satışı çok düşük.

Türkiye İstatistik Kurumu Konut Satış İstatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25.3 artarak 95 bin 645 düzeyine çıktı.

TOPLAM SATIŞ İSE GEÇEN YILA GÖRE AZALDI

Toplam konut satışları 10 aylık dönemde ise 927 bin düzeyine çıktı. Geçen yılın aynı dönemindeki toplam satışlar 939 bin düzeyindeydi.

İPOTEKLİ SATIŞLARDA DÜŞTÜ

Yılın ilk 10 aylık dönemindeki ipotekli konut satışları, 310 bin düzeyine çıkarken, geçen yılın aynı dönemindeki 387 bin adetin yüzde 20.0 gerisinde kaldı.

EN ÇOK İSTANBUL'DA SATILDI

Toplam konut satışlarında ise, İstanbul yüzde 18.0 pay ve 17 bin 240 konut ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul'u, yüzde 11 pay ve 10 bin 549 konut satışı ile Ankara, yüzde 6 pay ve 5 bin 772 konut satışı ile İzmir izledi.

EN AZ KONUT SATILAN İLLER

Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 15 konut ile Ardahan, 18 konut ile Hakkari ve 41 konut ile Bayburt oldu.

İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI YÜKSEL

Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24.8 artış göstererek 51 bin 146 oldu.

YABANCILARIN TERCİHİ ANTALYA

Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim 2014'te ilk sırayı 612 konut ile Antalya aldı. Antalya ilini sırasıyla 556 konut satışı ile İstanbul, 121 konut satışı ile Aydın, 103 konut satışı ile Muğla, 84 konut satışı ile Yalova ve 78 konut satışı ile Bursa izledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Bayburt Hakkari Ardahan Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Ev mi?:

geçinemiyorken ev nasıl alacağız önce onu söyleyin? Açlık sınırının altında maaşlar verilirken, yoksulluk almış başını giderken millet ev alacak değil ya? Ev alanlar da malum zatlar, para akarken keseyi dolduranlar. . .

22
1
yanıtYanıtla
HocamobilWeb@haberler.com:

Bir ev olmuş 200-300 milyar..ne ev alması...daha çok düşücek..bunlar iyi günlerimiz..millet kuru ekmeğe muhtaç oluyor..milletvekili emekli maaşı 8.000 tl oh ne güzel ülke..

18
2
yanıtYanıtla
kalkinmisik:

gelisme olmayan illerden konut satin almaz kimse gayet dogal

2
3
yanıtYanıtla
Fâtıma urgancımobilWeb@haberler.com:

Sürekli yakınıyoruz şükür demeyi unutmuşuz kanaat hiç yok çalışana ekmek her yerde var tembellik içimize işlemiş millet vekillerinin maaşı kendine tüğü bitmemiş yetimin malıdır haksız Kazanç elbet bir gün çıkar bizler önce kendimizi eleştirmeliyiz

4
0
yanıtYanıtla
schwarzlichmobilWeb@haberler.com:

Biri doğruları yazsın... istanbulda yeni marka konutlardan kacta kaçı ihtiyacı olan alabildi... çoğu ihtiyacı olmayan yatırımcılar. Topraktan girerler evsize yuksek bedelden satarlar. Alayınız yalan ekonomi.

3
1
yanıtYanıtla
dere:

almayin tabut gibi 20 katli binadan daire sirf radyasyon ömrünüzü kisaltmayin

2
0
yanıtYanıtla
celali32:

ev fiatları türkiyede 0. 30 pahalı

2
0
yanıtYanıtla
hatayyymobilWeb@haberler.com:

Kürtler ayak bagi olmasa gül gibi ülkemiz olur

1
0
yanıtYanıtla
ercanmobilWeb@haberler.com:

Anlamak zorluk cekiyom remzi beyi ev almak bilek ister herseyi ak partisine yikiyorsun neden adam 45 cocuk yapmis basbakan nerde diye bağırıyor adamin evinde tup patlamis Başbakan diye bağırıyor senin gibiler ev alamiyor basbakan diye bagiriyor herseyi basbakana yikmayin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title