Haberler

Bayburt'ta Öğretmenler Günü Kutlandı

Güncelleme:

Bayburt'ta "24 Kasım Öğretmenler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler, Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki "24 Kasım Öğretmenler Günü" programıyla devam etti.

Programa, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özbaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Odabaş, yaptığı konuşmada, eğitim mesleğinin en önemli unsurunun öğretmenler olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin en önemli görevinin çocukları ve gençleri yarınki güçlü Türkiye'nin büyükleri, yetkilileri ve sorumluları olacak biçimde imanlı, inançlı, ahlaklı, bilgili yetiştirmeleri olduğunu belirten Odabaş, "Öğretmenlik yüreğini ortaya koyanların mesleğidir. Sevgi duymadan, yüreğinin sevgisini ve bilgisini aşkla ortaya koymadan öğretmenlik mesleğinin yapılması mümkün değildir" dedi.

Odabaş, öğretmenliğin bir sanat olduğunu da vurgulayarak, "İyi, faydalı, ahlaklı insan yetiştirme sanatıdır. Bu nedenle öğretmenler her şeyden önce bilgili, kendisini yenileyen, ahlaklı ve iyi insan olma şartı vardır. Öğrencisine her yönüyle örnek olmak zorundadır. Mutlaka öğretmen, öğrencisine ilim öğretecektir. Gelişen teknolojiyi takip edecek, kendisini yenileyecek ve bu bilgileri öğrencilerine aktaracaktır. Onları bilgili ve ahlaklı yetiştirecektir" ifadelerini kullandı.

Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve gün dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi. - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Bayburt Üniversitesi Yusuf Odabaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title