Haberler

Yüksekova'da Cenaze Gerginliği

Güncelleme:

Yüksekova'da dün çıkan olaylarda ölen 18 yaşındaki Rojhat Özdel'in ölümünü protesto için ilçede esnaf kepenk kapattı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün çıkan olaylarda 18 yaşındaki Rojhat Özdel'in ölmesi gerginliği tırmandırırken, ilçede esnaf kepenk kapattı. Hakkari'nin Şemdinli ve Muş'un Bulanık ilçelerinde de bugün esnaf işyerleri açmadı.


Yüksekova'da geçen yıl PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiği gerekçesiyle gösteriler sırasında yaşamını yitiren Mehmet Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu'yu ölüm yıldönümünde anmak için dün gösteriler yapıldı. Cumartesi Anneleri ve İHD'den yaklaşık 100 kişilik grup Sanat Sokağı'nda öğleden sonra toplanıp anma yaptıktan sonra ortaya çıkan yüzleri maskeli kişiler caddede barikat kurup lastik yakınca polis müdahale etti.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Gerginlik tırmanırken bazı mahallelerde toplanan gruplarla polis arasında çıkan olaylarla ilçe savaş alanına döndü. Saat 16.00 sıralarında İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Esentepe Mahallesi'nde göstericilerle polis arasında çıkan olayda, DBP Gençlik Meclisi'nde görevli 18 yaşındaki Rojhat Özdel açılan ateşle ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Rojhat Özdel'in, Adliye Lojmanları yakınında polisle çatışmaya girdiği, üzerinde tabanca ve molotof kokteyli bulunduğu görüşüne yer verildi.

KÖYDE TOPRAĞA VERİLECEK

İki yıl önce gösteriler nedeniyle bir hafta tutuklu kaldığı davasının halen devam ettiği, babası Mustafa Özdel'in de halen cezaevinde olduğu belirtilen Rojhat Özdel'in cenazesi dün otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Otopsinin tamamlanmasının ardından bu sabah teslim alınan cenazenin öğleden sonra Yüksekova'ya getirilip Akalın Köyü'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

Rojhat Özdel'in ölümünü protesto için Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Muş'un Bulanık İlçesi'nde eczane ve fırınlar dışındaki işyerleri kepenk kapattı.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Yüksekova'da dünkü olaylar sırasında gözaltına alınan Jehat Keskin, Erkan Çoruh, Doğan Akın, Tarık Tire ve Miraz Koyu'nun sorgularının sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rojhat Özdel Yüksekova Şemdinli Hakkari Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

oktay:

allah rahmet eylesin . . ne hikmetse ne zaman doğuda gençler olse faşist türk medyası susuyor ölen polis asker olsadı şuan dünya kopmuşdu insan hayatı ne kadar ucuz bu ülkede

17
28
yanıtYanıtla
BATMANLI:

ALLAH İSLAH ETSİN BU KÜRT FAŞİST IRKCILARINI PKK KADAR IRKCI FAŞİST VARMI ACABA HÜDAPARA YAPTIKLARINI HERKES BİLİYOR BU PKK DENEN HAİN ÖRGÜTÜ ALLAH İSLAH ETSİN

33
10
yanıtYanıtla
kapkara:

o kepenkler inşallah hiç açılmaz . . .

30
10
yanıtYanıtla
Olaylar..mobilWeb@haberler.com:

Esnafa zorla kepenk kapattırıyorlar tehdit ediyorlar hele bi kapamasın.bunu dbakırlı Kürt olarak yazıyorum

23
15
yanıtYanıtla
GS44:

Elinde silah ve molotof kokteyl olan kisi teröristtir dahasi yok bitti asker ve Polis aynen böyle devam insanlik örenene kadar

24
13
yanıtYanıtla
diyarbakırlı:

bu kepeng illeti sadece ve sadece bölge halkına zarar veriyor. . başka kimseye değil. kürt halkının yüzde 90 doksanı kepenge karşı

30
7
yanıtYanıtla
batmaneemobilWeb@haberler.com:

Silah varmış talaniniza kılıf cok siz anca kendinizi kandirirsiniz batida yasiyan halki tatmin edersiniz

20
16
yanıtYanıtla
mostarMobil-ANDROID:

5 yildir Beyoğlu'nda görev yapıyorum. hangi hirsizi gaspciyi pe..nk travesti sinin gbt sine baksam Güneydoğu lu oluyor..ama onlara gelince sozde töre namus delikanli ligi elden birakmiyorlar. benimde kurt arkadaslarim var. herkese degil sözüm ama oynamayin. teninizin renginden, dilinizin yapısından bellisiniz. faşitlik yaptirmayin lan bize

24
8
yanıtYanıtla
haywan:

kepenk kapatarak anca kendinize zarar verirsiniz

24
7
yanıtYanıtla
yilmut:

bir canlının ölümünü kimse tasvip etmez. . . . ama esnaf dükkanlarını neden kapatıyor. . . ???çünkü pkk ve yandaşları ortalığı yakıp yıkıyorlar. . . peki bu esnaf nereli. . . ??? o yörenin insanı. . . peki bu sağı solu yıkanlar kime zarar veriyorlar. . ???. kendi esnaflarına. . . kendi şehirlerine. . . kendi mahallelerine. . . BIRAKIN ESNAFLAR DEVAMLI KAPALI KALSIN. . . PKK itleri nin anlaşılan esnafa ihtiyaçları yok. . . !!!!

22
6
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title