Haberler

Meclis Başkan Ergün'e Yetkiyi Verdi

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ağustos ayı meclis gündeminde görüşülerek komisyona havale edilen, Eylül, Ekim ve Kasım ayı meclis toplantılarına sevk edilip karara bağlanamayan Uncubozköy Mahallesi'nde bulunan 26 bin metrekaresi Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 41 bin metrekarelik alanın izale-i şüyu satışıyla ilgili Büyükşehir Belelediye Başkanı Cengiz Ergün'e pey öne sürmesine yönelik yetki verilmesine karar verdi.

Meclis toplantısının açılışından önce 88 meclis üyesine Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından laptop ve internet erişimini sağlayan taşınılabilir modem hediye edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün de laptopların hayırlı olmasını temenni ederek, "Bundan 2-3 ay önce ilgili daire başkanlığımızın sizlere bir sürpriz hazırlığında olduğunu söylemiştik. Yeni yıl sebebiyle ilgili dairemiz tarafından meclis üyelerimize 88 adet tablet ve internet hatları teslim edildi. İyi günlerde kullanılması dileğiyle" diyerek sembolik olarak AK Parti Gurup Başkanvekili Zülfikar Gürcan, MHP Gurup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve CHP Gurup Başkanı Zeki Bilgin'e verdi. Teslimin ardından meclis olarak teknolojiden faydalanma imkanına sahip olduklarını hatırlatan MHP Gurup Başkanvekili Güzgülü de Yazı İşleri Daire Başkanlığı tarafından her ay meclis üyelerine kağıt olarak dağıtılan meclis gündem bilgi notlarının bundan böyle dijital ortamda aktarılarak kağıt israfının önüne geçileceğini söyledi. AK Parti Gurup Başkanvekili Zülfikar Gürcan da uygulamanın güzel bir jest olduğunu ifade ederek, dağıtılan laptopların Manisa için en güzel kararları alma noktasında vesile olmasını diledi.

Nihayet Yetki Kararı Alındı
İlk olarak Ağustos ayı meclis gündeminde görüşülerek komisyona havale edilen, Eylül, Ekim ve Kasım ayı meclis toplantılarına sevk ederek de mecliste karara bağlanamayan Uncubozköy Mahallesi Adliye Sarayı arkasında bulunan 26 bin metrekaresi Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 41 bin metrekarelik alanın izale-i şüyu satışıyla ilgili Büyükşehir Belelediye Başkanı Cengiz Ergün'e yetki verilmesi tekrar gündeme geldi. İlgili komisyonun bu kez 'Ortak hareket edilerek Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e söz konusu arsanın satışında pey öne sürme yetkisi uygundur' raporu görüşüldü. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, komisyon kararındaki 'ortak hareket edilmesi' noktasında ibarenin anlaşılamadığını sorması üzerine komisyon başkanı Can Mercül ise en kısa haliyle yetkiyi verdiklerini ifade ederek, "Bizler Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergn'ün elini güçlendirme adına kendisine yetki verdik" diyerek kısa bir açıklama yaptı. Oy birliği ile alınan karar gereği mahkeme kararı ihaleye çıkılacak olan Uncubozköy Mahallesi Adliye arkasındaki 26 bin metrekaresi Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplam 41 bin metrekarelik arsanın ihalesine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün katılarak pey öne sürme yetkisi oy birliği ile alınan kararla Başkan Ergün'e verildi.

Ara Komisyonlar Çalışacak

Farklı ilçelerdeki imar plan tadilatlarının komisyonlara havale edildiği Aralık ayı meclis toplantısında, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçenin 2015 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Saruhan Otel'in önünde belediyeye ait arsanın nasıl değerlendirileceğine yönelik olarak gündeme gelen madde de görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi. Ayrıca yasa gereği 07.07.2012 yılından bu yana gerekli düzenlemelerin yapılmamasından dolayı Gölmarmara, Sarıgöl ve Kırkağaç hallerinin kapatılmasına yönelik teklif ara komisyona havale edildi.

İlk Kula Evi Restorasyon İçin Satın Alınıyor

Son olarak Kula Zaferiye Mahallesi'nde yer alan tarihi Kula evinin restore edilmek üzere satın alınmasına yönelik gündem maddesi görüşüldü. İlk ev ruhsatının alınması anlamına gelen madde oy birliği ile kabul edildi. Konunun Kula için sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da başta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Ergün de Beyle Evi'nin ihalesinin yapıldığı ve restorasyon için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, kararın Kula için hayırlı olması temennisinde bulundu. Komisyon çalışmaları nedeniyle 15 Aralık Pazartesi günü saat 17:00'de toplanması için Aralık ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'na ara verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Eylül Kula Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim 125. bölüm izle! Kardeşlerim yeni bölüm full HD izleme linki! Kardeşlerim son bölüm neler oldu? Sur Belediye Başkanı kim? Adnan Örhan kimdir, kaç yaşında? Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title