Haberler

Yarım Asırlık Soruna 33 Günde Çözüm

Güncelleme:

SALİHLİ ile çevre ilçeleri birbirine bağlayan 54 yıllık dur-geç köprüleri Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatıyla acil yatırım planına alınan 2 köprüden ilki, 33 günlük kısa bir sürede tamamlandı. 2. Köprünün de tamamlanmasıyla birlikte açılışı yapılacak köprüler, vatandaşların ulaşımlarını güven içerisinde yapmasını sağlayacak.

Manisa'nın 17 ilçesinin sorunlarını yerinde tespit eden ve çözümü noktasında projeler üreten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli ziyaretinde gördüğü dur-geç köprülerinin yenilenmesi yönündeki talebi geri çevirmemiş, köprülerin yenilenmesi için talimat vermişti. Başkan Ergün, köprülerin can güvenliğini tehlikeye attığını belirterek, yeniden yapımının acil yatırım planına alınmasını istemişti. Başkan Ergün'ün talimatıyla yıkılarak yeniden yapımına başlanan Alaşehir Çayı üzerindeki köprü, 33 günde tamamlandı. Köprünün son durumunu yerinde görmek üzere Salihli Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Akarsu ile birlikte incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, "Köprülerin yapım işi Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün Salihli ziyareti sırasında gündeme geldi ve yerinde inceleme yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın köprülerin yeniden yapılması noktasında verdiği sözün ardından bizler de hemen çalışmalarımıza başladık. Alaşehir çayı üzerinde bulunan köprü 33 gün gibi kısa bir süre içerisinde bitirilmiş durumda. Çok yakın bir zamanda Salihli ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın kullanımına açacağız" dedi.

Köprüler kullanılamaz haldeydi

1960 yılında Başbakan Adnan Menderes döneminde köprülerin hizmete açıldığını belirten Gençoğlu, "Bu köprüler kullanılamaz haldeydi. Aynı anda birden fazla araç geçemiyordu. Bu köprüyü yeniden yaparak genişlettik ve gidiş-gelişli bir hale getirmiş olduk. Mevcut köprünün yıkım çalışmaları esnasında teknik açıdan neredeyse yıkılmak üzere olduğu da tespit edilmişti. Yöre halkının 54 yıllık hasretini sona erdirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Yaklaşık 1 ay sonra da Gediz Nehri üzerindeki köprümüz bitecek. Çalışmalar bittiğinde köprü anlamında bir sorun kalmayacak" diye konuştu.

Yol rahat bir şekilde kullanılabilecek

Gediz Nehri üzerinde bulunan köprüde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Gençoğlu, "Bu köprümüz Alaşehir Çayı üzerinde bulunan köprüden yaklaşık 25 metre daha uzun. Şu anda kazık çalışmalarında sona gelindi. Ayak çalışmaları da kısa bir sürede tamamlanacak. Müteahhit firmadan aldığımız bilgilere göre bu köprü de diğer köprü gibi kısa sürede bitirilecek. Bittiği zaman Salihli ve çevre ilçelerde yaşayan halkımız bu yolu çok rahat bir şekilde kullanıma devam edecekler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Alaşehir Salihli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title