Haberler

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Gediz Havzası'nın kurtarılması maksadıyla gerekli bütün adımların atıldığı ve tedbirlerin alındığı bildirildi.

Bakanlığın CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun Gediz Nehri'yle ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan değerlendirmeleriyle ilgili açıklamasında, Gediz Havzası Koruma Eylem Planı'nda öngörülen ve Manisa ilindeki belediyelerin sorumluluğunda olan tesislerin, mevcut durumlarıyla "6360 sayılı kanun" kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğuna geçtiği belirtildi.

Gediz Havzasında yer alan İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak'ta, 2012, 2013 ve 2014 (ilk 9 ay) yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 3 bin 124 denetimde, 6 milyon 329 bin 480 lira idari para cezasının uygulandığına işaret edilen açıklamada, "İlgili kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde atıksu arıtma tesislerinin yapılması ve işletilmesi belediyelerin vazifesi olduğu halde, Bakanlığımız Gediz Havzası'nın kurtarılması maksadıyla gerekli bütün adımları atmış ve tedbirleri almıştır. Plan kapsamında devam eden çalışmalar, Bakanlığımızca yakından takip edilmekte ve gereği fazlasıyla yerine getirilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Gerçekleştirilen ve sürdürülen çalışmalar

Planın, 2008 yılında hazırlanıp 2013'te güncellendiğinin, 2008'de 2 olan OSB'ye ait atıksu arıtma tesisi sayısının, günümüzde 10'a çıktığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2008'de Akhisar, Alaşehir ve Gediz Belediyelerine ait sadece 3 atıksu arıtma tesisi çalışmaktaydı. Bugün itibariyle ömrünü tamamlamış Gediz ve Alaşehir atıksu arıtma tesislerinin yerine, yenileri inşa edilmektedir. Akhisar, Saruhanlı, Kula, Ahmetli, Gölmarmara, Kemalpaşa, Menemen ve Foça Belediyelerinin atıksu arıtma tesisleri devreye alınmış olup, havzada toplam 8 atıksu arıtma tesisi işletmededir. Aynı zamanda Turgutlu, Salihli, Gediz, Alaşehir, Demirci, Gördes ve Sarıgöl Belediyelerinin atıksu arıtma tesislerinin inşaatı, halen devam etmektedir. Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ise proje safhasında olup, çalışmalar devam etmektedir."

Gediz Havzası'nda, 2008'de 3 olan katı atık depolama tesisi sayısının, günümüzde 6'ya çıktığı, ayrıca yer seçimi ve proje aşamalarında 3 tesisin daha bulunduğunun belirtildiği açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğünce Gediz Nehri'nin yan kollarında yürütülen dere ıslah çalışmalarının tamamlandığı, bu çerçevede toplam 253 kilometre dere ıslah çalışmasının yapıldığı, Gediz Nehri ana kolunun ıslah çalışmalarının ise gelecek yıl tamamlanacağı bildirildi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Moroğlu Alaşehir İzmir Gediz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title