Haberler

2ak Parti Milletvekili Cuma İçten : Bu Cinayetlerde Kimlerin Rant Elde Ettiğine Bakmak Gerekir

Ak Parti Milletvekili Cuma İçten : Bu cinayetlerde kimlerin rant elde ettiğine bakmak gerekir AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Paris'teki saldırı ile ilgili olarak "Profesyonelce işlenmiş bu cinayetlerde elbette Müslümanların elleri ile yaptırılmış olabilir lakin bu cinayetlerde kimlerin rant elde ettiğine bakmak gerekir" diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Cuma İçten : Bu cinayetlerde kimlerin rant elde ettiğine bakmak gerekir

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Paris'teki saldırı ile ilgili olarak "Profesyonelce işlenmiş bu cinayetlerde elbette Müslümanların elleri ile yaptırılmış olabilir lakin bu cinayetlerde kimlerin rant elde ettiğine bakmak gerekir" diye konuştu.

İçten TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Paris'teki saldırıya değinen İçten, "İslam dinine ve Peygamber Efendimize haysiyetsizce saldırmayı şiar edinen Fransa'daki dergi, 3 yıl önce yayınladığı karikatürler sonucunda İslam dünyasının birçok noktasında ve Avrupa'da eylemlerle lanetlenmiş, ancak dergi ifade özgürlüğüne sığınarak bu konuda hiçbir geri adım atmamıştır. Geçtiğimiz hafta Fransa'nın Paris şehrindeki derginin çalışanlarına yönelik saldırı düzenlenmiş ve içinde karikatüristlerinde bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiştir" dedi.

İçten, "Allah'ın sevgili kulu, Peygamberlerin sonuncusu ve tüm Müslümanların mutlak önderi olan Hz. Muhammed'e yapılan bu hakaret ve çirkin saldırı kabul edilemez. Yeryüzünde adı ve konumu ne olursa olsun hiç kimsenin Hz. Muhammed'e hakaret etme haddi ve hakkı yoktur. Düşünce özgürlüğü kılıfı hiç kimseye ıslama ve onun kutsallarına hakaret etme hakkı veremez. Bu kılıfın arkasına saklanarak İslam düşmanlığını ayyuka çıkaracak bu pervasızca hakaretleri yapamazlar. Kur'an ve Hz. Muhammed biz Müslümanların namus-u ekberidir. Anamız, babamız, canımız Hz. Muhammed'e fedadır. Hz. Peygamber'e hakaret eden bize ve yeryüzündeki tüm insanlığa hakaret etmiştir" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi ve iki yazarını şiddetle kınadığını belirten İçten, "Bunun basın özgürlüğü olarak görenleri de kınıyorum. Yine Akit Gazetesi'ne yapılan çirkin saldırıyı da kınıyorum. Efendimize hakaret ne kadar suçsa buna tepki adı altında yaşamlara son vermekte aynı suçtur. Biz bizim gibi olmayanların dinine, diline, inancına, yaşam tarzına saygı gösterirken, onlar bize saygısızlık yapmaya devam etmektedirler. Hangi din olursa olsun o dinin kutsal değerlerine saygı göstermek insan olmanın erdemliğidir. İnsan olmayı beceremeyenler, inandığımız değerlere hakaret ediyorlar. Müslüman mahallesinde salyangoz satanlar, Gezi olaylarında '1453'ün hesabını soruyoruz' diyenler bu ülkeye vatandaşlarına insanların aklı ile alay etmektedirler. Biz ne Müslümanların değerlerine saldıranları nede farklı dinlerin değerlerine saldıranlara asla müsaade etmeyiz. Bunu bir özgürlük olarak ta görmeyiz"dedi.

Fransa'daki cinayetleri terör devletlerinin istihbaratlarınca yapıldığına inandığını belirten İçten, "Profesyonelce işlenmiş bu cinayetlerde elbette Müslümanların elleri ile yaptırılmış olabilir lakin bu cinayetlerde kimlerin rant elde ettiğine bakmak gerekir. Bu cinayetleri işleyenler neden ölü ele geçti? Bu cinayeti inceleyen Fransız polisi intihar mı etti öldürüldü mü? Saldırıyı araştıran 45 yaşındaki başkomiserin intihar ettiği açıklandı. Fransız Polis Sendikası, baş komiserin intiharını depresyon olarak açıklarken, arkadaşları ise Kriminal Soruşturma Bölümü Müdür Yardımcılığı görevini yapan baş komiserin intihar edecek kadar sorunu olmadığını, ölümünün şüpheli olduğunu belirttiler. Bu cinayetlerde ölenlerin içerisinde bir tane Müslüman polis memuru var. Kimse bunu konuşmuyor. Paris'i iyi bilenler çok bilir ki, Paris trafiği çok yoğun olan bir şehirdir ama ne hikmetse cinayet işlendiği vakit, o cadde olduğu gibi boş. Paris'in her yeri kameralarla döşenmiştir. Fakat nedense bir kişinin cep telefonuyla çektiği görüntünün dışında bir görüntü yok. Bu da ilginçtir. Ayrıca bu cinayeti işleyenlerin hepsi Fransız vatandaşı. Söz konusu kadın ile ilgili olarak MİT'in takibi var ama Fransa istihbaratının bir takibi yok. Fransa gibi bir yerde kaleşnikof gibi uzun namlulu silahları elde etmek mümkün mü? Markette çalışan Müslüman bir kişi 15 Yahudi'yi buzhaneye gizleyerek, canlarını kurtarıyor. Bu neden konuşulmuyor? Filistin'i tanıyan ülkelere ayar mı vermek isteniyor. Bu saldırının sonuçlarına bakmak lazım. 11 Eylül saldırısından sonra ne olduysa bu saldırının ardından Avrupa'da da aynı şeyler olacak. Bu saldırıyı bir malzeme olarak ele alacaklar ve Müslümanların yaşamlarını kısıtlayacak her türlü kararlar alacaklar. Zaten olay daha aydınlatılmadan, üzerinden bir iki gün geçmeden utanç verici gelişmelere şahit olmaya başladık. İspanya'da skandal bir karara imza atıldı. Basına da yansıyan iddialar ürpertici. Buna göre yeni düzenlemeyle birlikte İspanya'da polis istediği zaman ülkelerine gelen Müslümanları mercek altına alabilecek. Bu daha başlangıç ve her şey aslında çok açık ve net değil mi?"

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

'Fransa'daki dergi ile ülkemizdeki malum gazetenin nefret suçu işlediği açık seçik ortadadır' diyen İçten, "Ben buradan dergi ve gazete için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyorum ve efendimizi seven halkımızı da suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cuma İçten Diyarbakır Ak Parti Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title