Haberler

Tezgahlar, Gürcistan'da Avlanan Hamsilere Kaldı

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş: "Aşırı av baskısı, küresel ısınma, bu yıl Karadeniz'de palamut ve çinekobun çok bulunması, hamsinin bölgeyi terk etmesine sebep oldu" "Şu anda tezgahlarda satılan hamsinin bir kısmı şoklanmış, büyük kısmı ise Gürcistan'dan gelen hamsidir.

ÖMER ÜRER - Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, aşırı av baskısı, küresel ısınma ile palamut ve çinekop bolluğunun hamsinin bölgeyi terk etmesine neden olduğunu belirterek, "Şu anda tezgahlarda satılan hamsinin bir kısmı şoklanmış, büyük kısmı ise Gürcistan'dan gelen hamsidir. Kendi bölgemizde hamsi 'yok' denilecek kadar az" dedi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçılığın hava şartlarına bağlı olduğunu, balığın çeşidine göre avlanma dönemleri bulunduğunu söyledi.

Bu yıl denizde bol miktarda palamut bulunduğunu fakat hava şartları avlanmaya müsaade etmediği için verim alamadıklarını anlatan Karakaş, "Özellikle çinekop çoktu ve balıkçılarımızın yüzünü güldürdü. Bu yıl hamsi haricinde tüm türler iyi avcılık verdi. Tüm türleri halen az da olsa avlayabiliyoruz. Sadece hamsi hayal kırıklığı yarattı, inşallah önümüzdeki sezon umudumuz yüksek" diye konuştu.

Hamsinin üzerinde büyük av baskısı olduğuna dikkati çeken Karakaş, şu bilgiyi paylaştı:

"Aşırı av baskısı, küresel ısınma, bu yıl Karadeniz'de palamut ve çinekobun çok bulunması, hamsinin bölgeyi terk etmesine sebep oldu. Şu anda tezgahlarda satılan hamsinin bir kısmı şoklanmış, büyük kısmı ise Gürcistan'dan gelen hamsidir. Kendi bölgemizde hamsi 'yok' denilecek kadar az.

Balıkçılarımız, avlanma izinleriyle Gürcistan sularında avlanıp Türkiye'den çıkarma yapıyor. Yani balık Gürcistan'dan yakalanıp Türkiye'de dağıtılıyor." - Düzce

Kaynak: AA / Güncel

mustafa karakaş gürcistan karadeniz akçakoca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title