Haberler

Elektrik Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Öngören Tasarı

TÜDER Genel Başkanı Küçük: " Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 36 milyon elektrik abonesinin ekonomik çıkarlarını korumasını talep ediyoruz"

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıya ilişkin, "Enerji Bakanlığından 36 milyon elektrik abonesinin ekonomik çıkarlarını korumasını talep ediyoruz" dedi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik faturalarına yansıtılan kayıp ve kaçak bedeline karşı dava açma yetkisini sınırlayan yasa tasarısının tüketiciler açısından çok da olumlu olmadığını savundu.

Nakil sırasındaki kayıp ve kaçak kullanım bedelinin kurallara uyan abonelerden alınmasının yanlış olduğunu öne süren Küçük, "Tüketicilerin faturalara yansıtılan kayıp-kaçak bedelinin hangi miktarda olduğunun apaçık denetlenebilmesi ve hangi hizmetin karşılığında ne bedel ödediğini bilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Küçük, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bu konuda adil davranacağını düşündüklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 36 milyon elektrik abonesinin ekonomik çıkarlarını korumasını talep ediyoruz. Vatandaşların mağduriyeti biz tüketici derneklerini üzüyor. Tüketicilerimizden kötü niyetli şahıs ya da firmalar tarafından tüketicilere gönderilen SMS, e-posta ya da açılan telefonlarla elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedellerinin, tüketici hakem heyetlerine veya tüketici mahkemelerine müracaat edilerek geri alındığı belirterek, ücret ve tüketicilerin kredi kartı bilgisi istenmektedir. Tüketicilerimizi kötü niyetli kişi ya da firmalara karşı dikkatli olmaya davet ediyor, kredi kartı bilgilerini kesinlikle vermemeleri konusunda uyarmak istiyoruz.

Tüketici örgütlerine müracaat ederek, konuyla ilgili bilgi almalarını öneriyoruz." - Düzce

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title