Haberler

YÖK Başkanı Saraç'ın İncelemeleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - YÖK Başkanı Yekta Saraç ve beraberindekilerin ilçelerdeki incelemeleri- YÖK Başkanı Saraç'ın açıklaması YÖK Başkanı Saraç, Bayburt'ta- YÖK Başkanı Yekta Saraç, Bayburt Üniversitesine bağlı olarak açılması planlanan 2 meslek yüksekokulu ile ilgili incelemelerde bulundu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bayburt Üniversitesine bağlı olarak açılması planlanan 2 meslek yüksekokulu ile ilgili ilçelerde incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - YÖK Başkanı Yekta Saraç ve beraberindekilerin ilçelerdeki incelemeleri- YÖK Başkanı Saraç'ın açıklaması YÖK Başkanı Saraç, Bayburt'ta- YÖK Başkanı Yekta Saraç, Bayburt Üniversitesine bağlı olarak açılması planlanan 2 meslek yüksekokulu ile ilgili incelemelerde bulundu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bayburt Üniversitesine bağlı olarak açılması planlanan 2 meslek yüksekokulu ile ilgili ilçelerde incelemelerde bulundu.Saraç, Bayburt Üniversitesince yeni kampüs konferans salonunda düzenlenen "22. Türkiye İlahiyat Fakülteleri Dekanları Toplantısı"nın ardından Aydıntepe ve Demirözü ilçelerine gelerek Bayburt Üniversitesine devredilecek binaları gezdi.Yetkililerden bilgi alan Saraç, Aydıntepe'de 1998 yılında temeli atılan ve çeşitli nedenlerle inşaatı 12 yılda tamamlanan okul kompleksini de ziyaret etti.Burada gazetecilere açıklama yapan Saraç, mevcut kompleksin öğrencilerin eğitim öğretimlerini devam ettirebilecekleri bir yer olduğunu söyledi.Bayburt Üniversitesinin bazı meslek yüksek okulu programlarının olduğunu anlatan Saraç, "Tabiki meslek yüksek okulu programları denildiğinde, öğrencilerimizi göndereceğimiz yerlerin, altyapı imkanlarının olup olmadığı bizim için önemli. Yerinde bir inceleme yapalım demiştik ve bugün incelediğimiz, bize önerilen programlar için gösterilen yerlerdeki altyapı öğrenciler için yeterli düzeyde" dedi.Daha sonra beraberindekilerle Demirözü ilçesine gelen Saraç, belediye binası olarak kullanılan ve Bayburt Üniversitesine devredilmesi önerilen binayı inceledi.YÖK Başkanı Saraç, burada yaptığı açıklamada Bayburt Üniversitesinin her iki ilçeye de meslek yüksek okulu programı açma teklifini ve teklif edilen fiziki mekanları yerinde inceleme imkanı bulduklarını ifade etti.Bayburt Üniversitesinin son senelerde gelişmekte olan güzide bir üniversite olduğunu anlatan Saraç, "Çok sağlam adımlarla ilerliyor, dolulukları gayet tatminkar ve yeni programlarla da yeni eğitim öğretim yılında yine bu bölgede hizmetini sürdürecek" şeklinde konuştu.Kendileri için iki şeyin önemli olduğunu belirten Saraç, bunların altyapısının var olup olmaması, eğitim öğretim görecekleri dersliklerin bulunup bulunmaması ve laboratuvar gerekiyorsa onlara bakılmasının önemli olduğunu söyledi.Prof. Dr. Saraç, diğer konunun da üniversite tarafından talep edilen programların öğrenciler tarafında da talep edilip edilmemesi olduğunu kaydetti.Bunun da incelemesini yaptıklarını anlatan Saraç, "İlk izlenimimiz her iki ilçenin de bina olarak hazır bir halde ama diğer faktörleri de değerlendireceğiz" dedi.YÖK Başkanı Saraç'a, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti Bayburt milletvekili adayı Naci Ağbal, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri ile diğer ilgililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yekta Saraç Aydıntepe Demirözü Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title