Haberler

Vefat Eden Kenan Evren Nereye ve Nasıl Gömülecek?

Güncelleme:

Dün gece hayata gözlerini yuman Kenan Evren, dosyası Yargıtay'da bekletildiği için Ankara'da devlet töreniyle gömülecek.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin mimarı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 98 yaşında hayatını kaybetti. Kenan Evren, Eski Genelkurmay Başkanı ve Eski Cumhurbaşkanı olması nedeniyle ve hakkındaki dosya hala Yargıtay'ca onaylamadığı için devlet töreni ile defnedilecek. Kenan Evren'in cenazesi Ankara'da Devlet Mezarlığı'na gömülecek.

Tabii bu durum Ankara'da toprağa verilecek Kenan Evren, vasiyetinde başka bir yer talep edilmediyse geçerli.

DÜN GECE HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi görmekte olan 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 98 yaşında hayatını kaybetti. Gündüz saatlerinde Kenan Evren'in ailesi, yakınları ve avukatları hastaneye çağrılmıştı. Solunum cihazına bağlanan Evren'in Saat 23.00 sularında hayatını kaybettiği açıklandı.

3 YILDIR HASTANEDEYDİ

Evren, 2012'den bu yana GATA'da Beyin ve Kardiyoloji ana bilim dallarında tedavi görüyordu. Sağlık durumu son günlerde kötüleşmişti. Zaman zaman bilinci kapandığı belirtilen Evren'in tedavisi yoğun bakımda sürdürülüyordu.

DAMADI SON DURUMUNU ANLATMIŞTI

Kenan Evren'in damadı Maksut Göksu, vefat haberi gelmeden kısa bir süre önce şu açıklamayı yapmıştı;

"Babamın durumu son dönemlerde iyiydi. Kendi başına önceki gece tuvalete kalktığında düşmesi sonucu dirsek ve kalça kırığı meydana geldi. Hemen ameliyata alındı. Değerleri baştan çok iyiydi. İlerleyen saatlerde her şey tersine döndü. Durumu şu anda kritik durumda."

KENAN EVREN'İN ÖZGEÇMİŞİ

1917 yılında Manisa'nın Alaşehir ilçesinde doğan Evren, ilk ve orta öğrenimini Alaşehir, Manisa, Balıkesir, İstanbul'da sürdürdü.

Maltepe Askeri Lisesi'nden mezun olan Evren, 1938'de Kara Harp Okulu'nu, 1949'da Harp Akademisi'ni bitirdi.

Topçu subayı ve kurmay subay olarak silahlı kuvvetlerin çeşitli kademelerinde görev yapan Evren, Dokuzuncu Kore Türk Tugayı'nda önce Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, sonra Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Ordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan sonra 7 Mart 1978'de Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Evren, bu görevi sırasında 12 Eylül 1980'de gerçekleştirilen askeri darbeyle diğer görevlerinin yanı sıra Milli Güvenlik Konseyi ve devlet başkanlığını da üstlendi.

Evren, 7 Kasım 1982'de halkoyuna sunulan ve kabul olunan Anayasa ile Türkiye'nin 7. Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. Evren, 9 Kasım 1989'da görev süresini tamamlayarak cumhurbaşkanlığından ayrıldı.

1944 yılında Sekine Hanım ile evlenen Kenan Evren üç çocuk babasıydı.

İlgili Haberler
500

Yorumlar (243)

derdo derdo:

Tabiki Devlet töreni ile cünkü Tayyip in en sevdigi Darbeci, yoksa yargilanmasina 13 sene engel olurmuydular. Bu olmasaydi bugün AKP diye bir bas belasi olmiyacakti.

17
161
yanıtYanıtla
EbrumobilWeb@haberler.com:

Erdal Eren daha 17 yaşındaydı

93
4
yanıtYanıtla
türkiyeli .mobilWeb@haberler.com:

Mezar taşı na sunu yazalim guzel insan sen bu ulkenin gurusun allah rahmet eylesin evren paşam

14
28
yanıtYanıtla
YAZDIM OKUYUNmobilWeb@haberler.com:

Bu adamı biz yargiladik oylar akp ye....

5
36
yanıtYanıtla
ankarali 06:

ALLAH RAHMET EYLESIN BU ADAM DERBE YAPMASAYDI TÜRKIYE SIMDIKI SÜRIYE GIBI OLURDU BIZ O GÜNLERI GÖRDUK YASADIK SOKAKLARA CIKAMAZDIK OKULA GIDEMEZDIK MALESEF BIR KAC POLITIKACILAR TÜRKIYEYI O DURUMA GETIRDI BUNLAR BELLI DEMIREL ECEVIT ERBAKAN TÜRKES BUNLAR HEPSI OKUL ARKADASLARI ARALARIDAKI SEN BÜYÜKSÜN BEN BÜYÜGÜM BEN BILIRIM SEN BILMEZSIN HESABI YAPARLARDI IYIKI KENAN PASA VARDI IYIKI BAZI INSANLARI ASTI ASLINDA AZ ASDI ASMASI GEREKEN LERDE VARDI BU INSANA KÖTÜ DIYEN TÜRK DEGILDIR

29
12
yanıtYanıtla
ALİ:

HALKI İÇİN ÜLKESİ İÇİN MÜCADELE EDEN KOMUTANDI O BÜYÜK KOMUTAN

18
20
yanıtYanıtla
yılmaz yıldızMobil-ANDROID:

mekanın cennet olsun büyük insan

7
28
yanıtYanıtla
?? lütfiMobil-IOS:

ALLAH rahmet eylesin türkiyeyi kan gölünden kurtardı yaşayanlar bilir Büyük komutan dobra bir insandı

24
11
yanıtYanıtla
MALATYALI MALATYALI 44 Mobil-IOS:

Kim ne derse dedin Kenan Evrene Allahtan rahmet diliyorum cenneti mekan olsun. Ben 70'i Yılları çok iyi bilirim sağ sol kavgasından sokaklarda dolaşamazdık her gün 20-50 kişi bir birini öldürüdü evden çarşıya gidemezdik yolun sağından gidersen solcuların dayağını yerdik yolun sağından gidersek diğer grupların dayağını yerdik evin zemin kat ise kurşun isabet eder diye pençere kenarında ne uyuya bilirdik nede prnçereden baka bilirdik her gün korku ile yaşardık bu gün öldürecekler yarın öldürecekler diye Allah Kenan Evren'den bin kere rıza oldun her gün yaşadığımız acıdan bizi kurtardı. Bir tane daha Kenan evren gibi kahraman çıksada günümüzde yaşadığımız bölücülerden kurtarsa AKP'den AKP'de PKK kadar tehlikeli ve bölücü din sömürüsü yaparak maksum insanları kandırır hırsızlık yapar... PKK-HDP ikiside bölücü birisi terörist kıyafeti ile insanları öldürüyor diğeri ise kıravatlı terörist insanları sinsi sinsi öldürüyor gündüz vatandaş kılığında gece insan öldürme avında terörist.

11
23
yanıtYanıtla
fifici...Mobil-ANDROID:

ortadan konuşun evren paşa durduk yere yapmadı darbeyi.

18
16
yanıtYanıtla
Tüm 243 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title