Haberler

Kenan Evren kimdir ? Evren için taziye yayınlanmadı

Güncelleme:

Kenan Evren 97 yaşında hayatını kaybetti. Asker ve devlet adamı ünvanlarına sahip Kenan Evren kimdir ? Adı zaman zaman gündeme gelen ve bir çok gencin öldüğü idam kararlarını imzalarken 'ellerim titremedi' sözleriyle bazı kesimlerin tepkisini çeken Evren'in biyografisi. Ahmet Kenan Evren (17 Temmuz 1917; Alaşehir, Manisa - 9 Mayıs 2015; Ankara), Türk asker ve devlet adamı; Türkiye'nin 7. Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 17. Genelkurmay Başkanı. Kenan Evren, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra devlet başkanı unvanını almış, 1982 Anayasasının halkoyuna sunulup yürürlüğe girmesi ile birlikte Türkiye'nin yedinci cumhurbaşkanı olmuştur (1982-89).

18 Haziran 2014 tarihinde, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 Eylül 1980'de dönemin başbakanı Süleyman Demirel'e muhtıra vermek, T.C. Anayasasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçundan müebbet hapis cezası verilmesine ve orgenerallik rütbesinin erliğe düşürülmesine karar verildi. Yargıtay'da onanmalarıyla kesinlik kazanacak kararların, 24 Kasım 2014 itibarı ile Yargıtay sürecine henüz başlanmadı.

9 Mayıs 2015'te, tedavi gördüğü Gülhane Askerî Tıp Akademisi'nde 97 yaşında hayatını kaybetti

DEVLETİN ZİRVESİNDEN TAZİYE MESAJI GELMEDİ

Hayatını kaybeden devlet adamlarının ardından taziyelerde bulunan başkent protokolü, 7'nci Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren'in ölümüne sessiz kaldı. Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü ve Anneler Günü nedeniyle mesajlar yayınlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kenan Evren'in adını anmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile muhalefet liderlerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı'ndan da taziye mesajı çıkmadı.

KENAN EVREN'İN AİLESİ MECLİSİ İSTEMEDİ

12 Eylül askeri darbesinin lideri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, yargılandığı ve ağırlaştırılmış müebbet hapse, rütbelerinin sökülmesine mahkum edildiği dava kesin karara bağlanmadığından, son yolculuğuna hiçbir ünvanını ve hakkını yitirmeden uğurlanacak. Ailenin isteği doğrultusunda Evren 'yuva'sından Generkurmay'dan uğurlanacak.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

kenan evren türkiye Gündem Haberler

500

Yorumlar (1)

ahmet:

siyasiler olması gerekeni yapıyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title