Haberler

Devlet Mezarlığı nedir ? Kimler Devlet Mezarlığına defnedilir ?

Güncelleme:

Devlet Mezarlığı, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları ile Kurtuluş Savaşı sırasında en az tümen komutanlığı yapmış ve 1988 yılında Genelkurmay Başkanı'nın politik kriterlerine uyan (Sakallı Nurettin Paşa politik kriterlere uygun bulunmamıştır) 61 komutanın mezarlarının yer aldığı 1988 yılında hizmete açılmış "anıt-park" niteliğindeki mezarlıktır. Ankara'da, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alır. 536.000 metrekarelik alanda yer alan ve 356.000 metrekaresi yeşil alan olan park, halka açıktır. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yönetilir.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatı ile ilgili yazı açıklama yaptı. Açıklamada, "Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren'in cenazesi; 12 Mayıs 2015 tarihinde Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecektir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

"7'nci Cumhurbaşkanı ve 17'nci Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren (Top.1938 –50), 09 Mayıs 2015 tarihinde Ankara'da vefat etmiştir. 1918 yılında Manisa/Alaşehir'de doğan Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren, 1938 yılında Kara Harp Okulundan mezun olmuştur. Türk Silahları Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde birlik komutanlığı ve karargah subaylığının yanı sıra 17'nci Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunan Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren 1963 yılında Tuğgeneralliğe, 1966 yılında Tümgeneralliğe, 1970 yılında Korgeneralliğe, 1974 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir.

"DEVLET MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLECEK"

1983 yılında Genelkurmay Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Orgeneral Kenan Evren 1983 -1989 yılları arasında yedinci Cumhurbaşkanımız olarak görev yapmıştır. Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren'in cenazesi; 12 Mayıs 2015 tarihinde Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecektir."

BAŞSAĞLIĞI MESAJI DA YAYINLANDI

Genelkurmay Başkanlığı, 'Vefatlarımız' bölümünde Kenan Evren için taziye bilgilerinin bulunduğu başsağlığı mesajı da yayınladı. Başsağlığı mesajında, Evren'in kızlarının cep telefonlarının ve adresin açık olarak yazılması dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

genelkurmay başkanlığı ahmet hamdi akseki kenan evren Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title