Haberler

Bülent Arınç'tan Kenan Evren Sorusuna Cevap: Yaramı Deşmeyin

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölümü hakkında açıklamalarda bulundu. Bülent Arınç, 1980 döneminde siyasi yasaklı olduğunu belirterek, "Yaramı deşmeyin" dedi.

"ARKASINDAN İYİ ŞEYLER SÖYLEYECEK DEĞİLİM"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 12 Eylül darbesinin mimarlarından 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatına ilişkin olarak, "Darbe yaparak parlamentoyu kapatan Evren'in vefatı hakkında söylenecek sözler farklıdır." dedi. "Ben O'nun yaptıklarından mağdur olmuş birisi olarak, arkasından iyi şeyler söyleyecek değilim." diyen Arınç, "Ölünün arkasından kötü şeyler de söylenmemeli." ifadesini kullandı.

HÜKÜMET CENAZEYE KATILACAK MI?

Yarın Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrası toprağa verilecek olan Kenan Evren'in cenazesine hükümetten katılım olup olmayacağına ilişkin bir soruya da cevap veren Arınç, "Cenazede hükümetten bir arkadaşımızın temsilen bulunması gerekebilir." diye konuştu.

Arınç'ın açıklamasından satır başları:

KENAN EVREN'İN ÖLÜMÜ SONRASINDAKİ TARTIŞMALARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMENİZ NEDİR?

Neyini değerlendireyim?

12 EYLÜL'DE YASAKLIYDINIZ DEĞİL Mİ?

Yaramı deşmeyin yahu.

"KUR'AN'DA DİYOR Kİ BÜTÜN FANİLER ÖLÜMÜ TADACAKTIR"

Kenan Evren'in vefatı 98 yaşında oldu. Uzun süredir GATA'da tedavi altındaydı emr-i hak vaki oldu. Kur'an'da diyor ki bütün faniler ölümü tadacaktır.

Adaletin en eşit en güzel olduğu nokta ölümdür. Dolayısıyla Kenan Evren'in vefatında da söylenecek şeyler az çok bellidir. Ailesi yakınları sevenleri vardır. Onların duyguları farklıdır. Ama 12 Eylül 1980'de darbe yaparak, siyasi partileri kapatan, yöneticileri yargılatan ve pek çok üzücü hadiseye sebep olmuş biridir.

Şahsen söylenecek sözler de farklıdır. Hükümetin bir üyesi olarak, hükümetimiz adına bir söz söylemem gerekirse şu ana kadar yapılan açıklamaların dışında söz söylemem mümkün değildir.

"DARBEDE GÖZALTINA ALINDIM"

Ölüm büyük şeydir. Ölüm hakkında söylenmiş pek çok ibretli sözler ve davranışlar vardır. Arkadaşımız söylediği için ifade edeyim ben darbe olduğunda Milli Selamet Partisi Manisa il başkanıydım. Gözaltına alındım, çocuğum da yeni doğmuştu.

7 sene hiçbir siyasi faaliyette bulunamadığımızı biliyorum. Daha sonra parti binasında yapılan aramalar, levhanın indirilmesi sırasında tartışma kavgaya dönüşen, bir dönüm noktasında olan olaylar yaşandı.

"BİZZAT TALİMATLA DGM'DE YARGILANDIM"

Ben 12 Eylül darbesini alkışlayanlardan değilim. Şahsen zarar gördüğümüzü bilenlerdenim. Gözaltında kaldım, 85 yılında refah gecesinde yaptığım konuşma sebebiyle, bizzat talimatla DGM'de yargılandım, 4 yıl 2 ay ağır hapis cezası aldım.

Bunları başıma getirenler hakkında ne düşündüğümü tahmin edersiniz. Daha sonra da bu darbe anayasası, bu darbeyi yapanlar, mağdur olan milletimizin her ferdi gibi bende siyasi hayatımda bunun mücadelesini verdim.

"DARBEDE ALKIŞ TUTANLARI BİLİYORUM"

Ben o darbe günü alkış tutanları biliyorum. Ülkeye huzur geldi, kardeş kavgası önlendi. Peki neden hayatlarını kaybetmelerine göz yumdu dediğimizde, alkış tutanları hatırlıyorum.

Unutmayın ben bir Manisalıyım, Kenan Evren de Alaşehir'dendir. Ben Manisa'ya geldiğim zaman yeni milletvekili olduğumda konuşmasına karşı çıkmış, Türkçe ezan ve ibadeti anlatırken bunun yanlış olduğunu ifade etmiştim. Kim bu çocuk dendiğinde de refah partisinin yeni milletvekili demişlerdi. İlk tanışmamız böyle olmuştu.

"BU DURUMA YANAŞMADILAR"

12 Eylül darbesi yargılanmaya başladı. Referandumda yargılanmaya başladılar. İdam talebiyle, ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı zamanlarda, Kenan Evren'in isminin okullardan yollardan isminin kaldırılması gündeme geldi. Manisa Kenan Evren Küçük Sanayi Sitesi vardır. Buradan da isminin silinmesi gündeme geldiğinde, başta sahipleri olmak üzere, şehrin ileri gelenleri buna yanaşmadılar. Dolayısıyla bugün Evren hakkında ne düşünüyorsun, ne hissettin diye soracağınız kimseler varsa, ona alkış tutmuş, onu çok sevmiş, onun ismine bağlı kalmış insanlara sormanız gerekir. Bunların sayısı da eksik değildir.

"MAĞDUR OLMUŞ BİR İNSANIM"

Ben o işlerden, onun yaptıklarından mağdur olmuş insan olarak onun hakkında güzel şeyler söylemek noktasında değilim. Ölünün arkasından da kötü şeyler söylenmemeli. Bizim bildiğimiz dua vardır, Allah rahmete müstahak olanları rahmet etsin. Bu ülkede darbe yapan muhtıra veren sadece o da değildi. Ama maalesef 12 Eylül Türkiye'yi çok kötü noktalara götürdü.

Ben bir darbecinin vefatı karşısında bunu söyleyebiliyorum. Ama hayatı darbecileri alkışlayan insanlara düşüncelerini sorarsanız herhalde eski düşüncelerini söylerler. Evren'in de bu tür düşüncelere daha çok ihtiyacı olduğunu zannediyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bülent Arınç Kenan Evren Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (57)

acı gercekler:

yani bir tek sen magdur olduysan kasıt ara sn arınç ama oyle bır donemde parlemento denılen sey gorevını ıfa edemezken memlekette hergun catısma vs varken napılabılırdkı bundan daha ıyı ha . hıcbırınız cıkıpda ben olsam kapatmazdım şöyle yapardım dıye bırsey demıyorsunuz rahmetlı nın yaptıgından daha ıyı ne yapılabılırdı o donem ha

24
1
yanıtYanıtla
CAHiL AKP,li:

Bülent amca nolur, , partinin basina sen bari gec, , cok ümitsizim, , , parti catirdiyor. .

10
10
yanıtYanıtla
Chenk Yurdatapan:

Unutmayın Bülent Arınç Efendi, siz de bu kötüleye kötüleye bitiremediğiniz 12 eylülün ürünüsünüz. Kenan Evrenin nimetlerinden en çok siz yararlandınız, onun yazdığı yasalarla vekil olup, parlamentoya girdiniz, yediniz, içtiniz, malı götürdünüz. Daha ne hırlayıp duruyorsunuz ki??

16
2
yanıtYanıtla
m.kaan:

ARINÇ BEY BİZİM 13 YILDIR KANAYAN YARAMIZ NE OLACAK SİZİN RAHMETE ERMENİZİMİ BEKLEYECEĞİZ.

10
8
yanıtYanıtla
au:

BENİM ANNEM İN OĞLUM KALK GÖZÜMÜZ AYDIN İHTİLAL OLDU DEDİĞİNİ HATIRLIYORUM O ZAMANDA GEÇİNEMİYORDUM ŞİMDİDE GEÇİNEMİYORUM TABİKİ DARBELERİ ŞİDDETLE KINIYORUM AMA BENİM HAYATIM DA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

13
4
yanıtYanıtla
GERÇEK KAAN:

NE EVREN MİŞ ADAM ÜLKEYİ BÖLÜNMEKTEN KURTARDI

11
6
yanıtYanıtla
hayırdır hacı:

dgm de yargılandığını yazıyor bu haber. . . 4 yıl 2 ay ceza almışsın. . . peki kaç gün içerde yani mapusta yattın

12
3
yanıtYanıtla
mehmet akif:

Tarihi tekekkür diye tarif ediyorlar. Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi? diyero m. a. ersoy

13
1
yanıtYanıtla
Habip Mobil-ANDROID:

12 Eylül 1980 de parlamento var mıydı? kimse bu soruyu sormuyor.Kan gövdeyi götürüyordu. Sağ sol asker dahil can güvenliği varmıydı? 35 yıl sonra ucuz bir saldırı..

13
1
yanıtYanıtla
harbi:

sayın arınç sizleri getiren zihniyetle darbeyi yaptıran aynı grup sizde biliyorsunuzda bizleri yemeyin. . . . . kimse tesadüf eseri hükümet olmaz. . .

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title