Haberler

Hdp?li Altınışık: Biz Çözüm Sürecinin Sürdürülmesinde Israrcıyız

Tokat'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tokat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen gençlik festivalinde konuşan MYK üyesi Hatice Altınışık "Biz çözüm sürecinin sürdürülmesinde ısrarcıyız" dedi.

Tokat'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tokat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen gençlik festivalinde konuşan MYK üyesi Hatice Altınışık "Biz çözüm sürecinin sürdürülmesinde ısrarcıyız" dedi.

HDP Tokat İl Başkanlığı Tokat merkeze bağlı Yağmurlu köyü tahtalı çermik şenlik alanında gençlik festivali düzenledi. Düzenlenen gençlik festivaline HDP MYK üyesi Hatice Altınışık, HDP Tokat Milletvekili adaylarının yanı sıra partililer katıldı. HDP merkez yürütme kulu üyesi Hatice Altınışık, Türkiye'nin her yerini dolaşarak meydanlarda barışı ördüklerini ifade ederek şöyle dedi: "Halklar özgürlük ve barış istediği zaman onun karşısında hiç bir iktidar duramaz. Bu yüzden seçim bitene kadar yüzde 10 barajını açana kadar ki aşacağız. Bize terörist diyen bu zihniyet bu topraklarda Banaz'da Pir Sultan Abdal'ı asan zihniyettir. Bize terörist diyen bu zihniyet Seyit Rıza'yı Elazığ meydanında asan zihniyettir. Bize terörist diyen bu zihniyet 13 yaşında Berkin Elvan'a terörist diyen zihniyettir. Hakkını arayan herkese terörist diyen bu zihniyet terörizmin kaynağıdır, teröristin ta kendisidir."

'ÇÖZÜM SÜRECİNDE ISRARCIYIZ'

Türkiye'nin gençliğine ve kadınlarına güvendiklerini belirten ALtınışık şöyle devam etti:

"Biz kendimize güveniyoruz. Çözüm sürecinde biz AKP iktidarına güvenmedik. Biz çözüm sürecinin sürdürülmesi konusunda halen ısrarcıyız. Türkiye halkları barışı hak ediyor. Çözüm sürecini sürdürmek için 7 Haziran akşamı buradaki ve tüm herkesle beraber Türkiye halklarının barışını savunan, özgürlüğünü savunan Türkiye de AKP diktatoryasına karşı olan, Recep Tayyip Erdoğan'ın tek adam darbeci sistemine karşı olan herkesi 7 Haziranda göreve davet ediyoruz. 7 Haziran'da sandıklara sahip çıkacağız. Cebimizden paramızı çalan sandıklardan geleceğimizi de çalar." Altınışık'ın konuşmasının ardından partililer Grup Munzur şarkıları eşliğinde halay çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title