Haberler

Dağcılar, Uludağ'daki 79 Yıllık Sığınağı İstiyor

Uludağ Dağcılık Kulübü üyelerinin zirve tırmanışından detay görüntü- Zirvetepe Sığınağı'nın dış ve iç bölümünden detay görüntü- Kulüp Başkanı İsmet Şentürk'ün konuşması Türkiye'nin önemli kış ve kayak turizmi merkezlerinden Uludağ'da, zirveye yakın bir alanda 1936 yılında inşa edilen sığınağın onarılarak yeniden dağcıların hizmetine sunulması isteniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Uludağ Dağcılık Kulübü üyelerinin zirve tırmanışından detay görüntü- Zirvetepe Sığınağı'nın dış ve iç bölümünden detay görüntü- Kulüp Başkanı İsmet Şentürk'ün konuşması Türkiye'nin önemli kış ve kayak turizmi merkezlerinden Uludağ'da, zirveye yakın bir alanda 1936 yılında inşa edilen sığınağın onarılarak yeniden dağcıların hizmetine sunulması isteniyor.Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 486 metre rakımlı alanda yer alan Zirvetepe Sığınağı'nın, kayakçıların ve dağcıların olumsuz hava koşullarından korunması amacıyla dönemin Bursa Valisi Şefik Soyer'in talimatıyla 79 yıl önce inşa edildiğini söyledi.Adeta harabe durumunda olmasına rağmen bu kulübeden özellikle kışın yararlandıklarını belirten Şentürk, şöyle konuştu: "Zirvetepe Sığınağı, o dönem 40 işçinin katırlarla su ve diğer malzemeleri taşımasıyla betonarme olarak inşa edilmiş. Zirvetepe'de böyle bir sığınağın bulunmasının önemi çok büyük. Bu betonarme kulübe yaklaşık 80 yıldır kış sporları yapan kayakçılara ve dağcılara hizmet veriyor. Bugün için bir viraneye dönmüş durumda. Buraya çıkan dağcıların kulübeyi sığınma yeri olarak kullanabilmeye şiddetle ihtiyacı var. Çok şiddetli rüzgardan dolayı doğu yönünde bir kapı açılarak restore edilmesi gerekiyor. Bu sığınağın tadilatı için her türlü desteğe hazırız. Bursalı dağcılar olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den sığınağın tadilatı için destek bekliyoruz çünkü bu bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir iş değil."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Uludağ Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title