Haberler

Petrol Zengini Irak'ta, "Kalitesiz Benzin" Sorunu

Güncelleme:

Petrol zengini Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde, piyasaya sürülen "kalitesiz benzin" nedeniyle onlarca araç yandı, yüzlercesi de arızalandı. Vatandaşlar isyan etti.

Petrol zengini Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY), piyasaya sürülen "kalitesiz benzin" kullanımı nedeniyle otomobillerdeki arızalarda artış yaşandı.

ARAÇLARI ARIZA VEREN VATANDAŞLAR ŞİKAYET ETTİ

Araçları arıza veren vatandaşların şikayeti üzerine IKBY Parlamentosu Doğalgaz ve Petrol Komisyonu toplanarak konuyu değerlendirdi. Doğalgaz ve Petrol Komisyonu Başkan Yardımcısı Dilşad Şaban, toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Erbil, Süleymaniye ve Duhok'ta "kalitesiz benzin" kullanımı nedeniyle çok sayıda aracın bozulduğunu söyledi.

YAKITIN KALİTESİ DÜŞTÜ

Bazı tüccarların, kaliteli benzine kalitesiz yakıtı karıştırdıklarını anlatan Şaban, "Bu nedenle Kürdistan bölgesindeki yakıtın kalitesi düştü ve onlarca araç arıza vermeye başladı. Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın bu konuyu ciddiyetle ele alması lazım. Vatandaşlarımızı sıkıntıya sokan bu soruna bir çözüm bulunmalıdır" dedi.

Şaban, benzindeki kalite düşüklüğünün fiyatıyla ilgisi olmadığını, olayın arkasında başka nedenler olduğunu bildiklerini ifade etti.

"ONLARCA ARAÇ YANDI, YÜZLERCESİ ARIZALANDI"

Komisyon üyelerinden İzzet Sabir de kalitesiz benzin kullanımı nedeniyle onlarca aracın yandığını, yüzlercesinin de arızalandığını dile getirdi. Sabir, kaliteli benzinle kalitesizini karıştırıp, bu şekilde piyasaya süren tüccarların mutlaka yakalanıp cezalandırılması gerektiğini belirtti.

BENZİNİN LİTRESİ 54 CENTTEN SATILIYOR

Kürt bölgesinde benzinin litresi, 700 dinardan (54 cent) satılıyor. DAEŞ'in Beyci Petrol Rafinerisi ve Kerkük'ün güneyindeki bazı petrol kuyularını ele geçirmesinden sonra Irak'ın genelinde rafine edilmiş akaryakıt sıkıntısı baş gösterdi. İran ve Türkiye'den ithal edilen petrolle sıkıntı giderilmeye çalışılıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Süleymaniye Duhok Erbil Irak Dünya Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (28)

Dik Başlar:

Alalhın beyinsizleri siz daha amerikanın uşaklığını yapınn arabanıza daha suda doldurursunuz. . . . . Kaliteli benzin amerikada gidin ordan alın parayla

10
27
yanıtYanıtla
kürdomobilWeb@haberler.com:

kürtler ortadoğunun zenfini olacak her kes izleyecek ALLAH YARDIM ETSİN HER BİJİ BARZANİ ALLAH BÜYÜKTÜR...

15
17
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

Kürdün eline verirseniz böyle olur. Petrol çoluk çocuk, çapulcu işi değil. Ciddiyet ister devlet ister. İki üç koyunu güdemeyen bu işleri beceremez. Bunlar doymaz. Gözleri aç. Babasının malından bile çalar bunlar hırsız.

15
17
yanıtYanıtla
Şırnaklı:

Siz çatlasanızda Kürdler yükselmeye devam edecek ALLAH Yardımcın olsun Serok Barzani. .

12
16
yanıtYanıtla
DILDARmobilWeb@haberler.com:

SEROK BARZANİ İSMİN BİLE BENİ COŞTURMAYA YETİYOR. TİRKOLAR NEFRETİNİZDE BOGULUN KÜRTLERİN DOSTLUGUNU KAYBEDENLER TAM KAYBEDECEK DAHA BU NE Kİ.

12
15
yanıtYanıtla
RAGİ1907:

PISLIKYAPMAYIN NEDEN KÖTÜLÜYORSUNUZ KÜRT PETROLUNU

15
10
yanıtYanıtla
turkeyMobil-ANDROID:

BU ERMENI KURTLERI YOKMU BENZINEDE HAINLIK KARIŞTIRDILAR

9
13
yanıtYanıtla
tahir.30:

kurdistani ava be hewal

10
11
yanıtYanıtla
memomobilWeb@haberler.com:

Sudan ucuz benzin kürdistanda

10
6
yanıtYanıtla
Sırat:

ırak hükümetinin öncelikli görevi ABD nin petrol ihtiyacını karşılamak olduğu için kendi vatandaşlarına petrol yetmiyor sulandırıp veriyorlar işte ABD nin götürdüğü demokrasi

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title