Haberler

Hükümlü ve Tutukluların Muayene ve Tedavileri Devletin Teminatı Altında"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tüm hükümlü ve tutukluların muayene ve tedavilerinin devletin teminatı altında olduğunu vurgulayarak, "Ceza infaz kurumlarında 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla 112 kanser hastası olan ve tedavisi devam eden hükümlü ve tutuklunun bulunduğu, doğal yollardan hayatını kaybeden hükümlü ve tutuklu sayısının 2014'te 312, 2015'te ise 367 olduğu anlaşılmıştır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tüm hükümlü ve tutukluların muayene ve tedavilerinin devletin teminatı altında olduğunu vurgulayarak, "Ceza infaz kurumlarında 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla 112 kanser hastası olan ve tedavisi devam eden hükümlü ve tutuklunun bulunduğu, doğal yollardan hayatını kaybeden hükümlü ve tutuklu sayısının 2014'te 312, 2015'te ise 367 olduğu anlaşılmıştır." bilgisini verdi.

Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, ceza infaz kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutukluların, diğer vatandaşlar? gibi her türlü sağlık hizmetinden tıbbi gereklilik ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda ?faydalandığını belirtti.

Bakan Bozdağ, hükümlü ve tutukluların, beden ve ruh sağlığının korunması, ?hastalıklarının tanısı için ilk muayene ve tedavi hizmetlerinin ceza infaz kurumlarında ?verildiğini, ileri tetkik, tedavi ve rehabilitasyon gerekenlerin devlet hastanelerine, daha ileri? sağlık hizmeti gerekenlerin ise üniversite hastanelerine sevk edildiklerini aktardı.

Bozdağ, "Ceza infaz kurumlarında barındırılan tüm hükümlü ve tutuklular, özgürlüğünden yoksun olmayan her vatandaşın yararlanabildiği sağlık haklarından ve hizmetlerinden öncelikli olarak yararlandırılmakta olup, her türlü muayene ve tedavileri de devletin teminatı altında ve ücretsizdir." ifadesini kullandı.

Ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların hastalığı nedeniyle hekim tarafından reçete edilen ilaçların, Adalet Bakanlığı Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol hükümlerine göre temin edildiğini dile getiren Bozdağ, şu bilgileri verdi:

"Doktor tarafından reçete edilen ilaçlar, kurum personelinin gözetimi altında, belirtilen doz ve sürede hükümlü ve tutukluya verilmekte, doktorun uygun gördüğü zamanlarda yapılan düzenlemelere göre ilaç tedavisine devam edilmekte veya tedavi sonlandırılmaktadır.

Ceza infaz kurumlarında barındırılan hükümlü ve tutukluların yatarak tedavisi esnasında gerekli görülen her türlü ilaç, muayene, tetkik, tahlil ve tıbbi malzemeleri sağlık hizmet sunucusu tarafından karşılanmaktadır. Ayakta tedavide ise tıbbi muayene, kontrol, tetkik, diş protezi ve tedavilerine ait giderler sağlık hizmet sunucusu tarafından karşılanmakta olup, hastane tarafından temini mümkün bulunmayan ortez, protez, gözlük, işitme cihazı, şeker ölçüm çubuğu, hasta alt bezi gibi tıbbi malzemeler ile ilaç bedelleri bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır."

Bakan Bozdağ, ceza infaz kurumlarında 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla kanser tedavisi devam eden 112 hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu, doğal yollardan hayatını kaybeden hükümlü ve tutuklu sayısının 2014'te 312, 2015'te ise 367 olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title