Haberler

THY Kokpitinde Suriyeli Pilot

Güncelleme:

Türk Hava Yolları kokpitinde yabancı pilotlar arasında bir Suriye vatandaşı pilotun da yer alması dikkat çekti.

Türkiye'de artık her sektörde olduğu gibi havacılık sektöründe de Suriyeliler var. Filosundaki 50 ülkeden 700'den fazla yabancı pilotla kokpiti adeta Birleşmiş Milletler'e dönen THY'de bir Suriyeli pilot da yer alıyor. Airbus 320 tipi uçaklarda ikinci pilot olarak uçan Khaldoun H. uçuş saatlerini tamamladığında kaptan pilot olacak.

KRİTERLERE UYGUN OLARAK İŞE ALINDI

THY'nin Suriyeli pilotu da diğer yabancı pilotlar gibi eğitim ve sınavlardan geçirildikten sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kriterlerine uygun olarak işe alındı.


SURİYELİ SIĞINMACILAR BİRÇOK SEKTÖRDE GÖREV ALIYOR

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar birçok sektörde görev alıyor.

Gaziantep'te sayıları 350 bini bulan Suriyelilerden kendi işyerini açarak patron olanların sayısı 800'e yaklaştı. 2016'nın ilk 9 ayında kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı 3382. Bu şirketlerin 1371'i Suriye, 218'i Irak, 213'ü İran ortaklı. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Birleşmiş Milletler Habertürk Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title