Haberler

    Milletin Sağlığı İle Oynuyorlar! 2 Bin Liraya Kiralık Diploma İle Eczane

    Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) başkasının adına işletilen ya da kiralık diploma ile açıldığı tespit edilen eczanelere yönelik denetimleri değerlendiren Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi Kerem Zabun, sadece Antalya'da muvazaalı olarak açılmak istenen 40-45 eczaneye olumsuz rapor verdiklerini söyledi.

    ''AMAÇ TİCARET''

    Özellikle turizm kentlerinde çok büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Zabun, "Adam deri dükkânı sahibi ya da turizmci ama eczane açıyor. Sonrada ticari mantıkla ilaç satmaya başlıyor. İnsan hasta olmadan ilaç verilir mi? Ya da sırf para kazanmak adına ilaç satışı yükseltilmeye çalışılır mı? Ama maalesef bu Türkiye'de yapılıyor" diye konuştu.

    ''2 BİN LİRAYA KİRALIK DİPLOMA''

    Muvazaalı eczanelere yönelik denetimlerin mesleğe büyük katkı sağladığını kaydeden Zabun, "Sağlık işi şakaya gelmez. Ama biz bunu doğru şekilde anlatamıyoruz. Maalesef bazı meslektaşlarımız 2 bin lira maaş alıp diplomasını kiraya veriyor. Ama o eczanedeki bütün işlemlerden sorumlu olduğunun farkında değil. Bu işin çok büyük riskleri var" dedi.

    ''İZİN ALMADAN GİDEMEZ''

    Hiçbir eczacının İl Sağlık Müdürlüğü'nden izin almadan eczanesini 24 saatten fazla terk edemeyeceğinin altını çizen Zabun, şöyle dedi: "Eğer süreç 24 saati geçecekse eczacı yerine başka bir eczacıyı mesul müdür olarak atamak zorunda. Yani süreç bu kadar ciddi tutuluyor. Buna rağmen biz Türkiye'de kiralık diplomaları konuşuyoruz."

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Sağlık Bakanlığı Antalya Türkiye Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title