Haberler
BBC

Kadınsız Beyaz Saray Toplantısı Büyük Tepki Çekti

Güncelleme:

Beyaz Saray'da Başkan Trump'ın yeni sağlık sistemi teklifiyle ilgili bir toplantıda tek bir kadının dahi bulunmaması, ABD ve dünya genelinde büyük tepki çekti.

ABD'de Beyaz Saray'da düzenlenen toplantıda çekilen görüntü, tüm dünyada büyük tepki topladı. ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni sağlık sistemiyle ilgili teklifinin görüşüldüğü toplantıda tek bir kadının dahi bulunmaması tartışma konusu oldu.

BEYAZ SARAY'DAN FOTOĞRAFLI YANIT

Bazı twitter kullancılarının sayısal verilerle tepki gösterdiği fotoğrafa ilk yanıt Beyaz Saray'dan geldi. Trump'ın sosyal medya danışmanı Dan Scavino, gelen eleştirilere yanıt verdi ve hem Başkan Trump'ın hem de yardımcısı Pence'in 'kadın dostu' fotoğraflarını paylaştı.

CUMHURİYETÇİLERİN 5'TE 1'İNDEN AZI KADIN

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin 5'te 1'inden azı kadın. Ancak cinsiyet eşitliği sadece Cumhuriyetçilerin sorunu da değil. ABD Kongresi hala erkek egemen. Seçilmiş siyasiler arasındaki kadın oranı % 20. Yani ABD bu alanda Bangladeş ile aynı klasmanda. Örneğin İsveçte aynı oran yüzde 44 seviyesinde.

BENZER GÖRÜNTÜ SUUDİ ARABİSTAN'DA ÇEKİLDİ

Sadece erkeklerin boy gösterdiği fotoğraflar yalnızca ABD'den gelmiyor. Geçen hafta Suudi Arabistan'ın El Kasım bölgesinde kurulan Kadın Konseyi'nin toplantısından bir fotoğraf sosyal medyada sıkça paylaşılmıştı. Kadın Konseyi'nin yönetimindeki 13 kişi de erkekti.

BBC

Cumhuriyetçi Parti Donald Trump Beyaz Saray Twitter Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title