Haberler

Uğur Kurt'un Ölümünde Sanık Polise 12 Bin Lira Para Cezası

Güncelleme:

Okmeydanı'nda öldürülen Uğur Kurt davasında karar çıktı. Mahkeme, sanık polis Sezgin K.'ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Bu ceza da 12 bin 100 TL para cezasına çevrildi. Karara Kurt'un eşi büyük tepki gösterdi.

Uğur Kurt'un Okmeydanı Cemevi avlusunda başına isabet eden kurşunla ölümü davasında sanık polis "taksiren ölüme sebebiyet vermek" ten suçlu bulundu. 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza 12 bin 10 TL adli para cezasına çevrildi.

2 YIL ÖNCE BAŞINDAN VURULDU

İstanbul Okmeydanı'nda iki yıl önce bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği cemevinin avlusunda bekleyen Uğur Kurt, bir polisin silahından çıkan davasında kurşunla can verdi. Polis Sezgin K. hakkında İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Savcı Ekrem Şakar, Sezgin K.'nin gaz bombası, plastik mermi veya biber gazı fişeği atan FEN silahı ile müdahale edip uzaklaştırma alternatifini düşünmeyerek beylik tabancasıyla eylemcilere ateş ettiğini belirterek, 'olası kast ile öldürme' suçundan en az 16 yıl hapis cezası verilmesini istemişti. Mahkeme, önce sanık polis Sezgin K.'ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi sonra bunu da 12 bin 100 TL para cezasına çevirdi.

EŞİ BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Kararın açıklanmasından sonra Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt büyük tepki gösterdi. Narin Kurt, yakınında bulunan kişilerce sakinleştirilmeye çalışıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Okmeydanı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title