Haberler

Dky Inşaat'tan Kartal'a 1.5 Milyar TL Yatırım

Dky İnşaat'tan Kartal'a 1.5 milyar TL yatırım

İSTANBUL (DHA) - GAYRİMENKUL sektörünün önemli isimleri Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda gerçekleşen ' Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi'nde buluştu. Zirve'de konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, " Kartal'a 1.5 milyar TL yatırım yapıyoruz" dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen zirvenin ilk oturumunda moderatörlüğü Sunucu, Yazar, Seslendirme Sanatçısı Metin Uca yaparken konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Sunay Akın, Şehir Planlamacısı Faruk Göksu, Pazar Araştırmacısı Ertan Aksoy, Doğuş Grubu Ekonomi Grup Başkanı Servet Yıldırım, İtibar Grup Eş Başkanı Reşat Rahimov, Önkollar Başkanı Habibullah Önkollar, Gökdeniz Kartal Satış Uzmanı Hülya Tiktaş, İş GYO Satış Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Tandoğan, AND Pastel Satış Uzmanı Ayşegül Demircioğlu, AC Yapı Mimar Zeynep Özçelik, Doğuş Yayın Gurubu Servet Yıldırım, AND Genel Müdürü Ali Baki Usta, Maya Holding CEO Fuat Atalay, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Metsan Başkanı Cemalettin Satoğlu, Milliyet Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, AC Yapı Başkanı Ali Coşkun, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz katıldı.

"ÇOK DEĞERLİ BİR MÜZE KARTAL'DA HAYATA GEÇECEK"

1 buçuk milyar TL değerindeki 5 farklı proje ile Kartal'da gerçekleşen yerinde dönüşüme katkı sağladıklarını söyleyen Ali Dumankaya, şöyle devam etti:

"Kartal artık İstanbul'un yükselen yıldızı. Bölge olarak çok farklı, gelişmekte olan bir yerleşim. Hedefi çok yüksek. İnşallah bu zirvelerle kamuoyuna da duyurulmuş oluyor. Kartal gün geçtikçe daha çok ilgi görüyor. Toplumda önemli bir kesime hitap ediyor ve sanatsal anlamda da ciddi bir gelişimi içinde barındırıyor. Biraz önce Sunay Akın'ın anlattığı üzere Masal Müzesi'nin Kartal'da kurulacağının müjdesini aldık. Çok mutlu olduk. Türkiye için önemli bir gelişme olacağını düşünüyorum. Çok değerli bir müze Kartal'da hayata geçecek. Kartal kentsel dönüşümün asıl örnek olduğu noktalardan bir tanesi. Özellikle yerinde dönüşüm söz konusu. Birçok bina yıkılıyor, yeniden yapılıyor ve yaşayan insanlar bulunduğu yerde kalıyorlar. Önemli olan, kendi toplumu içerisindeki yerini koruyarak bu dönüşüm gerçekleşiyor. Kartal bu çalışmaların sonucunda yaşanabilir yer olarak şu an ilk 4 sırada zaten ama ikinci sıraya doğru tırmanmaya devam edecek. Buna kültür sanat faaliyetlerinin ciddi anlamda artmasıyla da değer katılacak diye düşünüyorum. Biz de buna 5 farklı projemizle katkı sağlıyoruz. Bundan sonra önümüzdeki dönem içinde yapacağımız 1 buçuk milyar TL. civarındaki projelerle Kartal'ın gelişimine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

"KENTSEL DÖNÜŞÜM, YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ SAĞLARSA FAYDALI OLUR"

Zirvede yaptığı konuşmaya da değinen Dumankaya, sözlerini şöyle noktaladı:

"Kartal'ın bir geçmişi var, bir de bugünü ve geleceği var. Geçmişindeki balıkçı, sayfiye kenti olması noktasından sanayi kentine geçiş yapmış ve daha sonra 90'lı yıllardan itibaren bu dönüşüm süreciyle beraber farklı bir noktaya doğru ilerliyor. Ben 1966 yılında Kartal'da doğdum, burada büyümüş ve gelişimini görmüş bir insan olarak 52 senedir nereden nereye diyerek nostaljik ve güncel konulardan bahsedeceğiz. Biraz da gelecekte Kartal'ın gidişatı neyi gösteriyor konusundan bahsedeceğim. Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşümü sağlayan bir yapı içerisinde olursa faydalı olur diye öngörebiliriz. Kentsel dönüşüm de bu çerçevede gelişen bir olgu çünkü insanlarla diyalogla işe başlıyorsunuz. Geçmişte yapılmış yerler yıkılıyor yeniden yapılıyor, ama o insanlar orada senelerce yaşamışlar. Evlenmişler, boşanmışlar, çocuklarını büyütmüşler, ailelerini kurmuşlar, her şeyi yaşamışlar. Kentsel dönüşüm yaşanmışlıkla birlikte devreye girdiği anda onlar da komşularıyla birlikte hayata devam ediyor oluyorlar. En güzel örnek bence bu. Bu anlamda ben kültürün, sanatın, yaşanmışlığın çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum."

(FOTOĞRAFLI)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sunay Akın Metin Uca İstanbul Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title